Ενίσχυση διαφάνειας στις εγκρίσεις πιστώσεων στην 5η Υ.ΠΕ. ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος

Ενίσχυση διαφάνειας στις εγκρίσεις πιστώσεων στην 5η Υ.ΠΕ. ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος

Aσύγκριτα μεγάλη αύξηση πιστώσεων στα Νοσοκομεία Χαλκίδας και Λαμίας, έναντι του Νοσοκομείου Βόλου καταγγέλλει ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος.

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας,  ζητά να ενημερωθεί για τις αυξήσεις πιστώσεων που εγκρίθηκαν από 1/1/2020 μέχρι και 20/10/2020 στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης Υ.ΠΕ., καθώς όπως επισημαίνει, τίθεται ζήτημα διακριτικής αντιμετώπισης ορισμένων νοσηλευτικών ιδρυμάτων από τη Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρεται: “Είναι γνωστό ότι οι ανάγκες των Νοσοκομείων στο τέλος του έτους, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας, είναι αυξημένες. Κατά συνέπεια, η συγκεντρωτική δημοσιοποίηση της έγκρισης αύξησης πιστώσεων των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων είναι ένα στοιχείο, που ενισχύει τη διαφάνεια και αποδεικνύει τον αντικειμενικό τρόπο διαχείρισης των πραγματικών αναγκών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Μέχρι πρόσφατα, η διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. ανακοίνωνε συγκεντρωτικά τις εγκρίσεις αύξησης πιστώσεων των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων. Αυτή η τακτική φαίνεται ότι τον τελευταίο χρόνο έχει εγκαταλειφθεί πλήρως, δημιουργώντας βάσιμες υπόνοιες για διακριτική αντιμετώπιση ορισμένων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Για παράδειγμα, είναι δύσκολο να εξηγηθεί στους φορολογούμενους πολίτες με ποιο σκεπτικό εγκρίθηκε αύξηση πιστώσεων για φέτος 650.000€ για το Νοσοκομείο της Χαλκίδας, 500.000€ για το Νοσοκομείο της Λαμίας και μόλις 180.000€ για το Νοσοκομείο του Βόλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι  για το 2019 το Νοσοκομείο του Βόλου δέχθηκε 32.000 ασθενείς, ενώ το Νοσοκομείο της Λαμίας δέχθηκε 16.000 ασθενείς. Προκειμένου να εκλείψουν οι συγκεκριμένες υπόνοιες, θα συνιστούσε ορθή πρακτική η συγκεντρωτική δημοσιοποίηση όλων των εγκρίσεων”.

Ο βουλευτής ερωτά τον Υπουργό, πόσες και ποιες αυξήσεις πιστώσεων εγκρίθηκαν από 1/1/2020 μέχρι 20/10/2020 στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης Υ.ΠΕ., και να κατατεθούν τα απαιτούμενα έγγραφα των εγκρίσεων.

                            

 

 

 

 

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις