Προσευχή για την Βηρυτό – Λαμπρή η πανήγυρις της Μεταμορφώσεως στον Βόλο

Προσευχή για την Βηρυτό – Λαμπρή η πανήγυρις της Μεταμορφώσεως στον Βόλο

Γιορτάστηκε και φέτος στην Τοπική Εκκλησία η γιορτή  της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου.
Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως & Κριμαίας, του Ιατρού, τα οποία θα παραμείνουν προς προσκύνηση στον Ναό έως την Κυριακή 9/8. Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τη συμμετοχή πολλών Κληρικών μας, παρουσία του Βουλευτού Μαγνησίας κ. Κώστα Μαραβέγια και ικανού αριθμού πιστών, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τραγωδία που έπληξε την Βηρυτό και κάλεσε τον λαό σε θερμή προσευχή για τον λαό της Λιβανέζικης πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων και πολλοί Ελληνορθόδοξοι, που υπέστησαν τις συνέπειες της δολοφονικής έκρηξης. Ο κ. Ιγνάτιος συνέκρινε το φως που εξέπεμψε η τρομακτική έκρηξη με το φως που εκπέμπει το γεγονός της Θείας Μεταμορφώσεως.


Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου.

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις