Ζήτησαν από την frontex την καλύτερη φύλαξη των συνόρων

Ζήτησαν από την frontex την καλύτερη φύλαξη των συνόρων

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στον χώρο που ελλιμενίζονται τα σκάφη της Frontex, τα οποία όμως σήμερα απουσίαζαν από το σημείο.

Παράγοντες του δήμου μαζί με  εκατοντάδες κατοίκους που συμμετείχαν ύψωσαν πανό στο οποίο αναγράφεται «Frontex κάνε τη δουλειά σου. Φυλάξτε τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου «Η ασφάλεια και η φύλαξη των συνόρων μας, των συνόρων της Ευρώπης αποτελεί δημοκρατικό κεκτημένο που διασφαλίζει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Κύρια υποχρέωση του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) είναι να υπηρετεί αυτή τη βασική αρχή. Διαμαρτυρόμαστε με μια φωνή ώστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ενεργήσει καθώς οφείλει, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του».


Στο σημείο εμφανίστηκαν – αλλά ακινητοποιήθηκαν από την αστυνομία πριν φτάσουν στην εκδήλωση – και μερικοί μετανάστες οι οποίοι κρατούσαν πανό, ζητώντας τον απεγκλωβισμό τους από τη Σάμο.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος δήλωσε σχετικά: «Αυτό είναι συμβολική διαμαρτυρία, το σύνθημα τα λέει όλα. Η αποχώρηση των σκαφών της Frontex από το σημείο ελλιμενισμού τους, δεν γνωρίζω αν είχε να κάνει με την κινητοποίηση του Δήμου. Εκπέμπουν λάθος μήνυμα διότι είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και εμείς είμαστε κάτοικοι της Ε.Ε. Το αίτημα είναι σαφέστατα ειρηνικό, πρέπει να αλλάξει το δόγμα στα σύνορα της Ευρώπης. Το μήνυμα ήταν σαφέστατο και εκκωφαντικό και θα διαμαρτυρηθούμε και στο κέντρο αποφάσεων των Βρυξελλών. Θα υπάρξει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να δούμε πως θα πάνε οι δράσεις από εδώ και πέρα».

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Όλοι μαζί για τη Σάμο” κ. Νίκος Κατρακάζος δήλωσε: «Κατά τη δική μας κρίση τα μέτρα που παίρνει η δημοτική αρχή δεν είναι αρκετά, αλλά είναι μια αρχή. Αυτό που πρέπει να κλιμακώσει τα μέτρα αυτά και να τα κάνει πιο αποτελεσματικά έχει σχέση με τις ενέργειες που θα κάνει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση. Η λειτουργία της Frontex που έχει Έλληνα διοικητή ρυθμίζεται με βάση τις συμφωνίες που κάνει το κράτος μας και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. Δεν μπορεί ένα δημοτικό συμβούλιο να τα αλλάξει όλα αυτά, μπορεί όμως να εκφράσει ότι οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι με όλα αυτά».

Τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας  ΣΤΗΝ Πλατεία Δημαρχείου στις 4 το απόγευμα.

The post Ζήτησαν από την frontex την καλύτερη φύλαξη των συνόρων appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις