Εντατικοποίηση ελέγχων κοινόχρηστων χώρων. Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης στην ΕΡΤ Χανίων(audio)

Εντατικοποίηση ελέγχων κοινόχρηστων χώρων. Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης στην ΕΡΤ Χανίων(audio)

Την εντατικοποίηση των ελέγχων σε κοινόχρηστους χώρους, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Στην ανακοίνωση, ενημερώνονται οι δημότες ότι « στo πλαίσιο σεβασμού του δημόσιου χώρου, της προσβασιμότητας και σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του νόμου και του υφιστάμενου κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου, τις επόμενες μέρες θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με σκοπό την απαρέγκλιτη εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και του εγκεκριμένου κανονισμού χρήσης του δημόσιου χώρου.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο 55 του νόμου 4483/2017 αναφέρεται στην αποκατάσταση κοινόχρηστου χώρου από αυθαίρετη κατάληψη και προβλέπει ότι “Επιδίδεται στον παραβάτη εντολή να άρει την αυθαίρετη κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου, αφαιρώντας τα κάθε είδους αντικείμενα που έχουν τοποθετηθεί σε αυτόν μέσα σε επτά (7) ημέρες από την επομένη της επιδόσεως. Αν ο παραβάτης δεν συμμορφωθεί, τα εν λόγω αντικείμενα απομακρύνονται άμεσα από συνεργείο του ∆ήμου”.

«Είμαστε σίγουροι για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία των δημοτών στις διατάξεις του νόμου και του κανονισμού, καθώς ο σεβασμός του δημόσιου χώρου και των κανόνων θα αναβαθμίσουν την εικόνα της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του δήμο μας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Χανίων.
Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης. Ακούστε τη συνέντευξη:

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις