Το επενδυτικό ενδιαφέρον των κινεζικών τραπεζών στην Ελλάδα

Το επενδυτικό ενδιαφέρον των κινεζικών τραπεζών στην Ελλάδα

Μεγάλα έργα με άμεσο κινεζικό ενδιαφέρον θα χρηματοδοτήσουν οι δύο κινεζικές τράπεζες κολοσσοί που άνοιξαν γραφεία στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο οι επενδύσεις στον Πειραιά, η ενέργεια αλλά και τα χαρτοφυλάκια της ναυτιλίας και του τουρισμού.

Πράσινη οικονομία και ενέργεια κυριαρχούν στο πλάνο των κινεζικών τραπεζών οι οποίες άρχισαν να δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Της Βank of China & της ICBC. Οι τράπεζες θα στηρίξουν Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι θα επενδύσουν μαζί με Κινέζους, όπως σημειώνει επενδυτικός – τραπεζικός σύμβουλος Γιώργος Ξηραδάκης.

Ήδη EXIM Bank και ICBC έχουν διαθέσει πάνω από 2 δισ. δολάρια σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, μεταξύ 2009 και 2017.

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην Αθήνα, οι Κινέζοι τραπεζίτες δεν έκρυψαν το ενδιαφέρον τους για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αλλά και για επενδύσεις σε τομείς όπως εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τουριστικές εγκαταστάσεις, αγορά τροφίμων, μεταλλευτικές εταιρίες, κατασκευαστικές εταιρίες.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Κατανόησης που υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, οι κινέζοι επενδυτές καλούνται να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις και επενδυτικές δράσεις όπως

  • ΕΛΠΕ
  • ΔΕΠΑ
  • περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ
  • έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης καθώς και
  • σε σειρά αιολικών πάρκων (Θράκη, Μάνη, Τρίκορφο, Κρήτη)
  • σε έργα διαχείρισης απορριμάτων σε Αχαΐα, Κεντρική Μακεδονία και Ρόδο

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ρ. Αλεξοπούλου

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις