Σερβία: Διαδηλωτές εισέβαλαν στη Βουλή εξαιτίας του lockdown

Σερβία: Διαδηλωτές εισέβαλαν στη Βουλή εξαιτίας του lockdown

Ανταπόκριση – Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης μπροστά από το κτίριο της Βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ανήγγειλε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται νωρίς το βράδυ μετά την ανακοίνωσή του για το γενικό lockdown το Σαββατοκύριακο και την απαγόρευση, από αύριο, των συναθροίσεων πέραν τον 5 ατόμων, εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού.

Ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να παραβιάσει την κεντρική είσοδο της βουλής και να εισβάλει εντός του κτηρίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στο κτήριο τους απώθησαν σπρώχνοντάς τους προς την έξοδο. Έγινε χρήση χημικών από τους αστυνομικούς ενώ οι διαδηλωτές πετούσαν μολότοφ, πέτρες και αυγά, φωνάζοντας συνθήματα για παραίτηση Βούτσιτς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατήγγειλαν τον Σέρβο πρόεδρο ότι επέδειξε ανευθυνότητα, προχωρώντας σε πρόωρη άρση των μέτρων για πολιτικούς λόγους προκειμένου να γίνουν βουλευτικές εκλογές στις 21 Ιουνίου -τις οποίες κέρδισε η παράταξή του- φέρνοντας τη χώρα αντιμέτωπη με νέα έξαρση της επιδημίας.
Άγνωστο παραμένει εάν πίσω από αυτήν τη διαμαρτυρία βρίσκεται κάποια πολιτική παράταξη, καθώς δεν κρατούσαν σημαίες, ενώ μαζί τους είχαν ενωθεί και εκατοντάδες φοιτητές, οι οποίοι έκαναν πορεία προς τη Βουλή, ξεκινώντας από τις φοιτητικές εστίες.

 

Στη Σερβία τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση. Ο Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστούν δύο νοσοκομεία μέχρι το φθινόπωρο για να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα.

Χθες στη χώρα καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από την εκδήλωση της πανδημίας. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 13 ασθενείς ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 330. Επιβεβαιώθηκαν 299 νέα κρούσματα ενώ μέχρι σήμερα νόσησαν, συνολικά, 16.719 άτομα.

 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις