Η Ρωσία κατέγραψε το τρίτο εμβόλιο – KoviVac

Η Ρωσία κατέγραψε το τρίτο εμβόλιο – KoviVac

ανταπόκριση από τη Μόσχα για την ΕΡΤ: Αχιλλέας Πατσούκας

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν ανακοίνωσε πως το τρίτο ρωσικό εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Τσουμακόφ της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημόνων της Μόσχας και φέρει την ονομασία KoviVac, καταχωρήθηκε στο υπουργείο Υγείας της χώρας.

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου οι πρώτες 127 δόσεις θα κυκλοφοροήσουν και θα προστεθούν στη μάχη μαζί με τα άλλα δυο εμβόλια, το Sputnik V και το EpiVacCorona με τα οποία ήδη εμβολιάζονται οι Ρώσοι πολίτες.

Πέραν της Ρωσίας, το κέντρο Τσουμακόφ βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις προκειμένου να γίνει εξαγωγή του KoviVac και σε άλλες χώρες.

Το εμβόλιο KoviVac δεν είναι μόνο το τρίτο κατά σειρά μετά το «Sputnik V» και το «EpiVacCorona», αλλά και το τρίτο σε σειρά έναρξης των δοκιμών του. Αναπτύχθηκε με βάση ένα ολόκληρο αδρανοποιημένο (μερικές φορές αποκαλείται και «σκοτωμένο») κορονοϊό.

Όταν εισαχθεί, το σώμα αναγνωρίζει την αντιγονική σύνθεση του ιού, το θυμάται και στο μέλλον οφείλει να είναι έτοιμο απέναντι σε όλες τις αντιδράσεις. Το KoviVac καλύπτει και όλες τις μεταλλάξεις του κοροναϊού.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις