Διεθνής καταδίκη της βίας εναντίον διαδηλωτών στη Μιανμάρ

Διεθνής καταδίκη της βίας εναντίον διαδηλωτών στη Μιανμάρ

Ο ΟΗΕ καταδίκασε τη χρήση φονικής βίας στη Μιανμάρ, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Την βαθιά τους ανησυχία για την κατάσταση στην ασιατική χώρα, εξέφρασαν και οι ΗΠΑ.

«Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Βιρμανίας», ανέφερε ο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, χρησιμοποιώντας την ιστορική ονομασία της σημερινής Μιανμάρ.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στη Μανταλέι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όταν αστυνομικοί και στρατιωτικοί άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν διαδηλωτές εναντίον του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ΜΜΕ που επικαλέστηκαν εργαζόμενους στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, καθώς η καταστολή πλέον παίρνει αιματηρή τροπή.

Πηγές: A’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις