Κορονοϊός, συγκινεί η αυτοθυσία ιερέα: Eδωσε τον αναπνευστήρα του για να σωθεί κάποιος νεότερος

Κορονοϊός, συγκινεί η αυτοθυσία ιερέα: Eδωσε τον αναπνευστήρα του για να σωθεί κάποιος νεότερος

Είναι στιγμές που η αυτοθυσία των ανθρώπων ξεπερνάει κάθε τι άλλο στον κόσμο. Σε μια τέτοια στιγμή, που ο κορονοϊός μαστίζει τον πλανήτη, υπάρχουν και αυτοί που βάζουν πάνω από όλα τους άλλους από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Αυτό ακριβώς έκανε και ο 72χρονος Ιταλός ιερέας Ντον Τζουζέπε Μπεραρντέλι ο οποίος αποφάσισε να δώσει τον αναπνευστήρα του σε έναν νεότερο ασθενή προκειμένου να σωθεί εκείνος.

Ο Μπεραρντέλι έκανε αυτή την θυσία στις 15 Μαρτίου και τώρα η είδηση του θανάτου του έχει γίνει viral στο Twitter.

Ο Ντον Τζιουζέπε Μπερναντέλι, ένας ιερέας εδώ και 47 χρόνια, υπηρετούσε ως αρχιεπίσκοπος του Κασνίγκο στην μητρόπολη του Μπέργκαμο της Βόρειας Ιταλίας, μία από τις περιοχές που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Μπεραρντέλι έπασχε από χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα, οπότε η ενορία του είχε αγοράσει έναν αναπνευστήρα για να τον βοηθήσει να το αντιμετωπίσει.

{https://twitter.com/Johnthemadmonk/status/1242197589027676167?s=20}

Η Κλάρα Πόλι, δήμαρχος της πόλης Φιοράνο, όπου ο Ντον Τζιουζέπε ήταν πάστορας, μίλησε για τον χαρακτήρα του Μπεραρντέλι στην ιταλική εφημερίδα FarodiRoma: «Ένας σπουδαίος άνθρωπος… ήταν πάντα χαρούμενος και γεμάτος ενθουσιασμό, έδωσε ειρήνη και χαρά στις κοινότητές μας. Ήταν ένας ιερέας που άκουγε τους πάντες, ήξερε πώς να ακούσει».

Ένας χρήστης του Twitter από το Σικάγο δήλωσε πως ο Μπεραρντέλι υπήρξε πατρική φιγούρα στα ξαδέρφια του στην Ιταλία, όταν ο πατέρας τους πέθανε. «Πόσο μικρός κόσμος. Η οικογένειά μου στην Ιταλία ήταν πολύ δεμένοι μαζί του» έγραψε. «Ήταν μια πατρική φιγούρα για τα ξαδέρφια μου όταν έχασαν τον πατέρα τους σε νεαρή ηλικία. Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος και τώρα η οικογένειά μου τον θρηνεί».

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις