Άλωση Κωνσταντινούπολης: Live εικόνα από την προσευχή στην Αγία Σοφία

Άλωση Κωνσταντινούπολης: Live εικόνα από την προσευχή στην Αγία Σοφία

Την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης γιορτάζει σήμερα, 29 Μαΐου, η Τουρκία με προσευχή στην Αγία Σοφία.

Με προσευχή στην Αγιά Σοφιά θα γιορτάσει η Τουρκία την φετινή επέτειο για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Μόλις χθές, εξάλλου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί προσευχή στον ναό, ανήμερα του ανοίγματος των τζαμιών μετά το «λουκέτο» λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Τούρκου προέδρου, οι ιμάμηδες θα διαβάσουν αποσπάσματα από το Κοράνι, τα οποία θα ακουστούν από τον ιστορικό ναό της Αγιάς Σοφιάς. Ο ίδιος παρακολούθησε το δρώμενο - που ξεκίνησε με αναπαράσταση της κατάληψης της Πόλης - μέσω τηλεδιάσκεψης.

Παρακολουθήστε ζωντανή εικόνα από την Κωνσταντινούπολη μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της τουρκικής προεδρίας:

{https://twitter.com/tcbestepe/status/1266437635683127299?s=20}

Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες από το σημείο η προσέλευση του κόσμου στο «σόου» του Ερντογάν - που προκάλεσε αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά - είναι λιγοστή.

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο, νωρίτερα σήμερα, για «φιέστα που ετοιμάζει η Άγκυρα στην Αγιά Σοφιά και ενοχλεί», καθώς και για «ένα θέμα προς αποδοκιμασία γιατί πέραν των άλλων» η Αγία Σοφία «έχει χαρακτηριστεί ως μουσείο παγκόσμιας πολτιστικής κληρονομιάς και αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται για την προώθηση άλλων σκοπών».

Σαν σήμερα πριν από 567 χρόνια, στις 29 Μαΐου 1453, ο οθωμανικός στρατός με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεβ Β’, κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις