Ακάρ: Να λύσουμε ειρηνικά τις διαφορές μας σε Αιγαίο, Κύπρο και Αν. Μεσόγειο

ΑΠΕ

«Η Τουρκία είναι υπέρ μιας ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην Αν. Μεσόγειο». Αυτή ήταν η θέση που εξέφρασε ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους του ξένου Τύπου.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε ότι η Τουρκία πάντα έχει αυτή τη στάση και σημείωσε ότι τάσσεται υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων.
Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι τις επόμενες μέρες περιμένουν στην Άγκυρα την ελληνική αποστολή για συνομιλίες, εννοώντας τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «Με αυτές και παρόμοιες συζητήσεις προσπαθούμε να λύσουμε τα θέματα».
Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχεται κριτική από μερίδα της αντιπολίτευσης γιατί αποφάσισε να αναστείλει τις έρευνες του Oruc Reis στην περιοχή που δέσμευσε με NAVTEX.
Η κυβέρνηση, δια του Προέδρου της Βουλής, Σεντόπ απαντά: «Δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματα μας που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο».
Κάτι ανάλογο έκανε και ο Ακάρ, ο οποίος επανέλαβε την πάγια δήλωση της Άγκυρας ότι δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για απειλή αλλά για διαπίστωση.
«Το αναφέρουμε και λέμε να ξεκινήσουμε το ταχύτερο τις συνομιλίες για να λύσουμε το γρηγορότερο τα προβλήματά μας, με συνομιλίες πολιτισμένα, με ειρηνική οδό και ειρηνικές μεθόδους».
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις