Η NASA κατευθύνεται στην άκρη του φεγγαριού για να μελετήσει το αρχαίο σύμπαν

Η NASA κατευθύνεται στην άκρη του φεγγαριού για να μελετήσει το αρχαίο σύμπαν

Η NASA και το Εθνικό Παρατηρητήριο Ραδιοαστρονομίας (NRAO) ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να εκτοξεύσουν ένα διαστημικό σκάφος στην άκρη της Σελήνης, για να μελετήσουν το αρχαίο σύμπαν.

Συγκεκριμένα, το διαστημικό σκάφος DAPPER θα αναζητήσει ραδιοσήματα που εκπέμπονταν κατά τη διάρκεια των «σκοτεινών εποχών» του σύμπαντος, ή την εποχή 380.000 χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang), όταν δεν υπήρχαν αστέρια ή γαλαξίες για να φωτίσουν το σύμπαν. Εάν τα βρει, το DAPPER θα μπορούσε να δώσει κάποιες απαντήσεις σχετικά με το πώς σχηματίζονται τα αστέρια.

Επειδή όμως, οποιαδήποτε αρχαία ραδιοσήματα ανιχνευθούν, θα είναι πολύ αχνά, το DAPPER θα πρέπει να φτάσει μέχρι τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης για να αποκλείσει κάθε θόρυβο που προέρχεται από τη Γη.

«Κανένα ραδιοτηλεσκόπιο στη Γη δεν είναι σε θέση να μετρήσει και να επιβεβαιώσει οριστικά το πολύ αχνό ουδέτερο σήμα υδρογόνου που προέρχεται από το πρώιμο σύμπαν, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά άλλα σήματα που είναι πολύ πιο φωτεινά», δήλωσε ο ανώτερος μηχανικός της NRAO, Richard Bradley.

Πάντως, θα περάσουν ακόμη αρκετά χρόνια μέχρι να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι το DAPPER, το οποίο θα πρέπει πρώτα να σχεδιαστεί. Πρόκειται όμως για ένα πρότζεκτ που θα μπορούσε να είναι μέρος του προγράμματος Artemis  της NASA για τις αποστολές στη Σελήνη που θα ξεκινήσουν το 2024.

ΠΗΓΗ: Futurism

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις