Αλλαγή πλεύσης από τη Λιβύη: Θέλουμε συμφωνία για ΑΟΖ με την Ελλάδα και την Μάλτα

PIXABAY

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Μοχάμετ Τάχρ Σιγιάλα, δήλωσε, σύμφωνα με το Αl Jazeera, ότι η κυβέρνηση της χώρας του θα επικοινωνήσει με τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Μάλτας, ώστε να υπάρξει διαπραγμάτευση της οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων. 

Έτοιμη να προχωρήσει σε συζητήσεις με τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Μάλτας για την οριοθέτηση θαλασσίων συνόρων, δηλώνει τώρα η κυβέρνηση της Τρίπολης, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Η είδηση προέκυψε κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης με τον επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου.

Την ίδια ώρα, η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να «παγώσει» τις ερευνητικές της δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μουχάμαντ Σαγιάλα, σημείωσε ότι θα έχει επαφές με τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Μάλτας ώστε να διαπραγματευτεί συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με μόνη προϋπόθεση να «είναι διαφανείς και ρεαλιστικές και να μην βλάπτουν τα συμφέροντα της Λιβύης».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Σάρατζ, ο οποίος έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Ερντογάν, πως θα παραιτηθεί τον Οκτώβριο.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις