Ουκρανία: 8 νεκροί από πυρκαγιές στο Λουχάνσκ

Ουκρανία: 8 νεκροί από πυρκαγιές στο Λουχάνσκ

Δασικές πυρκαγιές κοντά στη γραμμή του μετώπου με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία προκάλεσαν το θάνατο 8 ανθρώπων και τον τραυματισμό 10, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της χώρας.

Περίπου 150 πυρκαγιές ξέσπασαν την Τετάρτη στην περιοχή του Λουχάνσκ, εν μέσω ισχυρών ανέμων, κατακαίοντας συνολικά τουλάχιστον 90.000 στρέμματα.

Σχεδόν 1.200 πυροσβέστες, διασώστες, στρατιωτικοί και αστυνομικοί συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες σε διάσπαρτες εστίες, ενώ τουλάχιστον 80 πυρκαγιές κατασβέστηκαν.

Δύο βομβαρδιστικά νερού και δύο ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Οι φωτιές κατέστρεψαν περίπου 250 κατοικίες σε οκτώ δήμους, ενώ 120 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους.

Οι ουκρανικές αρχές έκλεισαν το μοναδικό σημείο διέλευσης ανάμεσα στις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές και τη ζώνη που ελέγχεται από το Κίεβο στην περιοχή του Λουχάνσκ, καθώς η πυρκαγιά προκάλεσε την έκρηξη ναρκών γύρω από το σημείο αυτό, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η Ουκρανία επλήγη φέτος από διάφορα κύματα καύσωνα και ξηρασίας, που ευνόησαν το ξέσπασμα πυρκαγιών ή δυσκόλεψαν τις προσπάθειες να τεθούν υπό έλεγχο.

Τον Σεπτέμβριο, πυρκαγιές στοίχισαν τη ζωή σε έναν στρατιώτη στην περιοχή του Λουχάνσκ. Δύο μήνες νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 30 τραυματίστηκαν σε μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις