Βατικανό: Κρούσμα Covid-19 στην κατοικία του Πάπα

Βατικανό: Κρούσμα Covid-19 στην κατοικία του Πάπα

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ένας άνδρας που ζει στην ίδια κατοικία με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Ο άνδρας είναι ασυμπτωματικός και έχει απομονωθεί.

Ο άνδρας εγκατάλειψε την κατοικία στη Σάντα Μάρτα και απομονώθηκε μαζί με άλλους με τους οποίους είχε άμεση επαφή, ανακοίνωσε η Αγία Έδρα.

Άλλος ένας ένοικος της ίδιας κατοικίας, η οποία διαθέτει περίπου 130 δωμάτια και σουίτες, είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος είχε υποβληθεί σε αφαίρεση τμήματος του ενός πνεύμονά του λόγω ασθένειας όταν ήταν νέος στη γενέτειρά του, την Αργεντινή, υποβάλλεται τακτικά σε εξέταση για κορονοϊό.

Στο Βατικανό, το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 24 κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας.

Τρεις κάτοικοι του Βατικανού, που είχαν βρεθεί θετικοί στην Covid-19, έχουν ιαθεί, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερα μέλη της παπικής Ελβετικής Φρουράς διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις