Βρετανία: Lockdown τουλάχιστον έως το καθολικό Πάσχα

Βρετανία: Lockdown τουλάχιστον έως το καθολικό Πάσχα

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Το λοκνταουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να διαρκέσει και μετά το καθολικό Πάσχα. Η Μεγάλη Παρασκευή, 2 Απριλίου «είναι η πρώτη ημερομηνία για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών» μετά από τη θανατηφόρα χθεσινή μέρα των 1.610 νέων θανάτων, αναφέρει η εφημερίδα Sun, ωστόσο κυβερνητικές πηγές Επισημαίνουν ότι οι περιορισμοί στην Αγγλία θα μπορούσαν να διαρκέσουν ως τον Μάιο η τον Ιούνιο με εξαίρεση τα σχολεία όπου θα επανεξεταστεί η λειτουργία τους μέσα Φεβρουαρίου.

Σημαντικό εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης είναι ότι η διαθεσιμότητα του εμβολίου της Pfizer είναι πολύ περιορισμένη έτσι ώστε να μη μπορεί να επιτύχει τον στόχο της ως προς τον εμβολιασμό 15 εκατομμυρίων Βρετανών έως τα μέσα του επόμενου μήνα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των ατόμων που εμβολιάστηκε μειώθηκε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τη Δευτέρα σε 204.000, σε σύγκριση με 324.000 την Παρασκευή.

Συνολικά έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 4,26 εκατομμύρια άνθρωποι που αντιστοιχεί σε ένα στα 16 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο όμως για να επιτευχθεί ο κυβερνητικός στόχος των 13,9 εκατομμυρίων ανθρώπων έως τις 15 Φεβρουαρίου, που είναι το κατώφλι στο οποίο οι αξιωματούχοι θα εξετάσουν τη χαλάρωση του λοκνταουν, η Βρετανία πρέπει να κάνει 360.000 εμβολιασμούς την ημέρα δηλαδή – 2,5 εκατομμύρια την εβδομάδα.

Οι υπουργοί πιστεύουν ότι η κορύφωση του δεύτερου κύματος έχει πλέον περάσει όμως ότι το NHS εξακολουθεί να υφίσταται τεράστιο άγχος και πίεση Με την Βρετανία να διατηρεί το χειρότερο ποσοστό θνησιμότητας στον κόσμο. Το νέο ημερήσιο ρεκόρ της Τρίτης σημείωσε απότομη άνοδο 30% και είναι σχεδόν διπλάσιο από τον αριθμό των θυμάτων ένα δεκαπενθήμερο πριν, όταν υπήρχαν 860 θάνατοι.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις