Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα τιμήσει τα 76 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα τιμήσει τα 76 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς

ανταπόκριση από το Στρασβούργο για την ΕΡΤ: Κώστας Δαβάνης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα τιμήσει αύριο Τετάρτη 27/1/2021 τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, 76 χρόνια μετά την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης των Ναζί στο Άουσβιτς στις 27 Ιανουαρίου 1945 με μια διαδικτυακή τελετή.

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 10.00 με ομιλία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σάσολι και παράσταση παραδοσιακών εβραϊκών τραγουδιών των Γκιλς Σαντόσκι (κλαρινέτο) και Χάνα Μπαρντού (φωνή).

Θα ακολουθήσουν απομακρυσμένες ομιλίες από τον Πρόεδρο της Διάσκεψης των Ευρωπαίων Ραβίνων, τον Αρχηγό Ραβίνο της Μόσχας, τον κ. Πινχας Γκολντσμιτ και από τον κ. Γκιουγαλα Σαρκοζι, χορευτή, χορογράφο και εκπρόσωπο της κοινότητας των Ρομά.

Η εκδήλωση μνήμης θα ολοκληρωθεί με ένα λεπτό σιγής προς τιμήν των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και της προσευχής Ελ Μαλεχ Ραχαμιν, που απαγγέλθηκε από τον Ισραήλ Μίλλερ, επικεφαλής Κάντορ της Μεγάλης Συναγωγής της Ευρώπης στις Βρυξέλλες.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις