Ολυμπιακοί Αγώνες: Προβληματισμός μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Ιαπωνία

pexels

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, ανακοίνωσαν ότι θα καθυστερήσουν τη λήψη απόφασης σχετικά με το όριο για τους θεατές μέχρι τον Ιούνιο, καθώς η αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού περιπλέκει τον προγραμματισμό.

Τον περασμένο μήνα η Ολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο ξένων θεατών στην Ιαπωνία, με τους διοργανωτές να υποστηρίζουν ότι θα αποφασίσουν τον Απρίλιο για το πόσοι εγχώριοι θεατές θα επιτρέπεται να βρίσκονται στις εξέδρες των σταδίων.

Ωστόσο, η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την απόφαση, συνεχίζοντας τη εξέταση της κατάστασης του κορονοϊού στη χώρα.

«Κατά τη διάρκεια του Απριλίου θα θέλαμε να δείξουμε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε σχετικά με τα όρια των θεατών, αλλά κοιτάζοντας την κατάσταση μπροστά, εξακολουθούμε να εξετάζουμε το χρονοδιάγραμμα για τη λήψη της τελικής απόφασης», είπε μετά από μια τηλεδιάσκεψη με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Ο διευθύνων σύμβουλος του Τόκιο 2020, Τοσίρο Μούτο, δήλωσε ότι μια απόφαση «θα μπορούσε να ληφθεί τον Μάιο ή τον Ιούνιο, ανάλογα με την κατάσταση.»

Η Ιαπωνία καταπολεμά ένα τέταρτο κύμα κορονοϊού, με το Τόκιο και άλλες περιοχές να εφαρμόζουν περιορισμούς, για να προσπαθήσουν να σταματήσουν την αύξηση.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 Αυγούστου.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις