Ο Όλαφ Σολτς εξελέγη καγκελάριος της Γερμανίας

(Φωτ.: EPA / FILIP SINGER)

Ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) Όλαφ Σολτς εξελέγη νέος καγκελάριος της Γερμανίας, μετά από ψηφοφορία που έγινε σήμερα στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Οι Γερμανοί βουλευτές εξέλεξαν τον Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς νέο καγκελάριο την Τετάρτη (8/12), τερματίζοντας και τυπικά τα 16 χρόνια συντηρητικής διακυβέρνησης υπό την Άνγκελα Μέρκελ και ανοίγοντας το δρόμο για μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση συνασπισμού η οποία δεσμεύθηκε να ενισχύσει τις πράσινες επενδύσεις.

Ο Σολτς, 63 ετών, ο οποίος διετέλεσε αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών στην απερχόμενη κυβέρνηση της Μέρκελ, έλαβε σαφή πλειοψηφία 395 ψήφων από τους Γερμανούς βουλευτές, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής Μπάρμπελ Μπας.

Για την εκλογή του Σολτς απαιτούνταν 369 ψήφοι, ενώ, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, δεν τον ψήφισαν 21 βουλευτές των κομμάτων που συνθέτουν τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού (SPD, Πράσινοι,FDP).

Ο νεοεκλεγείς καγκελάριος, όπως σημειώνει το Reuters, θα μεταβεί στο Προεδρικό Ανάκτορο Βellevue προκειμένου να του ανατεθούν τα νέα του καθήκοντα από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Το απόγευμα, η Μέρκελ θα παραδώσει την καγκελαρία στον νέο ηγέτη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, η οποία αντιμετωπίζει ένα βαρύ, τέταρτο κύμα μολύνσεων από κορονοϊό.

Αργότερα θα ορκιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις