Αποτυπώματα αρχαίας Ελλάδας στην Οδησσό: Ουκρανοί στρατιώτες ανακάλυψαν αμφορείς (βίντεο)

Πηγή: facebook

Aρχαίοι αμφορείς ελληνικής προέλευσης που χρονολογούνται στον 5ο ή 4ο αιώνα π.Χ. ανακαλύφθηκαν από Ουκρανούς στρατιώτες κατά την οχύρωση της περιοχής της Οδησσού, ύστερα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

 

Η ακριβής περιοχή αυτής της ανακάλυψης δεν αναφέρεται στις ανακοινώσεις του ουκρανικού στρατού.

Οι στρατιώτες δήλωσαν ότι ανακάλυπταν "κάθε μέρα" θραύσματα αγγείων, σημάδι ενός αρχαιολογικά πλούσιου περιβάλλοντος, τα οποία παραδόθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Οδησσού, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Ωστόσο σύμφωνα με τη Heritage Daily τα αρχαία αντικείμενα σχετίζονται με τη Νεολιθική περίοδο, καθώς και με την ελληνική, ρωμαϊκή και βυζαντινή Αυτοκρατορία.

ukrania amforeis

Image Credit : 126th Territorial Defence

{https://www.youtube.com/watch?v=nmIWCY41knQ}

Τι αναφέρουν

Όπως ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο facebook, «σε μία από τις δομικές μονάδες της 126ης ταξιαρχίας, κατά τη διάρκεια οχυρωτικών εργασιών, οι στρατιώτες βρήκαν αρχαίους αμφορείς που χρονολογούνται περίπου 4-5 αιώνες μΧ. Ηλεκτρονικές συσκευές Λοιπόν. Με απόφαση του διοικητή, τα αρχαία τεχνουργήματα παραδόθηκαν στο προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου Οδησσού του ΟΗΕ της Ουκρανίας, ο οποίος υποσχέθηκε να τα προσθέσει στη μεγάλη συλλογή του μουσείου». 

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΟΔΗΣΣΟΣ #ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ #ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ #ΑΜΦΟΡΕΑΣ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις