Έτοιμη για νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας η Σκωτία, τι ανακοίνωσε η πρωθυπουργός

eurokinissi

Σχέδιο νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της θα καταθέσει στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση της Σκωτίας, με προγραμματισμένη ημερομηνία στις 19 Οκτωβρίου 2023.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στάρτζεον ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στο κοινοβούλιο της χώρας της, νομοσχέδιο για νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας με προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής στις 19 Οκτωβρίου του 2023.

Επόμενη κίνηση της Στάρτζεον να ζητήσει και να λάβει την άδεια διεξαγωγής του δημοψηφίσματος από τον Βρετανόο πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, καθώς όπως ανέφερε είναι ζωτικής σημασίας η ψηφοφορία να είναι νόμιμη. Το θέμα αναμένεται να παραπεμφθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι Σκωτσέζοι ψήφισαν και το 2014 σε αντίστοιχο δημοψήφισμα, απορρίπτοντας το αίτημα ανεξαρτησίας με 55% έναντι 45%. Ο λόγος του νέου δημοψηφίσματος δεν είναι άλλος από το Brexit, στο οποίο η πλειοψηφία των Σκωτσέζων αντιτάχθηκε.

Το Συντηρητικό Κόμμα στη Σκωτία, όπου είναι μειοψηφία, αντιτίθεται στη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος, τονίζοντας πως η απόφαση πάρθηκε το 2014.

#ΣΚΩΤΙΑ #ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ #ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ #ΜΠΟΡΙΣ_ΤΖΟΝΣΟΝ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις