Τουρκία: Ζήτησαν να απαγορευτεί το...κολάν και τα στενά παντελόνια στις γυναίκες

Τουρκία: Ζήτησαν να απαγορευτεί το...κολάν και τα στενά παντελόνια στις γυναίκες

«Ξέσπασαν» θρησκευτικοί ηγέτες στην Τουρκία, για την ενδυμασία των γυναικών σε δημόσιο χώρο. 

Μέσα από το Diyanet TV, μέλος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, δήλωσε ότι δεν είναι… αποδεκτό να επιδοκιμάσουμε εμφανίσεις με κολάν παντελόνια και να εμφανιζόμαστε έτσι δημοσίως, σχετικά με την ενδυμασία των γυναικών στην χώρα.

Ο θεολόγος της Τουρκίας, Ιντρίς Μποζκούρτ, δήλωσε πως αυτός ο τρόπος ντυσίματος των γυναικών, «αντίκειται στους θρησκευτικούς κανόνες», προσθέτοντας ότι «οι δρόμοι έχουν γίνει σαν κρεοπωλεία».

Υποστήριξε επίσης, ότι «το χιτζάμπ – η κάλυψη δηλαδή του κεφαλιού, των χεριών και ποδιών με ύφασμα από τις γυναίκες – είναι θρησκευτική υποχρέωση. Είναι εντολή του Αλλάχ».

Με την άποψη αυτή φαίνεται να διαφώνησε ο θεολόγος και καθηγητής φιλοσοφίας, Σαχίν Φιλίζ, που συμμετείχε στην εκπομπή. Όπως είπε: «Tο κάλυμμα δεν υπάρχει στο Κοράνι.

Η συζήτηση αυτή περί κάλυψης των γυναικών έχει μετατραπεί σε εργαλείο πολιτικής και πίεσης προς τις γυναίκες με το φόβο της κόλασης».

Ο Σαχίν Φιλίζ ανέφερε επίσης, ότι το να μετατρέπεις τις γυναίκες σε αντικείμενο προστατευτισμού σημαίνει να τις εργαλοποιείς χειρότερα κι από τον καπιταλισμό.

«Η ένδυση γίνεται σύμφωνα με τα έθιμα, τους κοινωνικούς κανόνες και τις προτιμήσεις των ανθρώπων. Η έννοια του χιτζάμπ δεν αναφέρεται στο Κοράνι και δεν υπάρχει σαφής και συγκεκριμένη διάταξη για το πώς πρέπει να καλύπτονται οι γυναίκες» τόνισε.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ #ΚΟΛΑΝ #ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις