Απίστευτο: Πιλότοι αποκοιμήθηκαν στα 37.000 πόδια, πώς ξύπνησαν και προσγείωσαν το αεροπλάνο

Απίστευτο: Πιλότοι αποκοιμήθηκαν στα 37.000 πόδια, πώς ξύπνησαν και προσγείωσαν το αεροπλάνο

Το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines που εκτελούσε πτήση από το Σουδάν στην Αιθιοπία δεν κατάφερε να προσγειωθεί την περασμένη εβδομάδα, αφού οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους αποκοιμήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, στις 15 Αυγούστου, η πτήση ET343 της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Αιθιοπίας πετούσε από το Χαρτούμ στην Αντίς Αμπέμπα.

Όταν  το αεροπλάνο πλησίασε στο αεροδρόμιο αλλά δεν άρχισε να προσγειώνεται και έτσι σήμανε συναγερμός.

Καθώς ο πύργος εναέριας κυκλοφορίας προσπαθούσε να επικοινωνήσει με το πλήρωμα του αεροσκάφους, το σύστημα αυτόματου πιλότου του αεροσκάφους το κράτησε σε ύψος 37.000 ποδιών.

Πως «γλίτωσαν» την βέβαιη συντριβή

Ευτυχώς για όλους, οι πιλότοι ξύπνησαν όταν ο αυτόματος πιλότος αποσυνδέθηκε  και ήχησε συναγερμός, όποτε και κατάφεραν να προσγειώσουν με ασφάλεια το αεροσκάφος, που παρέμεινε στον διάδρομο για περίπου δυόμισι ώρες, προτού αναχωρήσει για την επόμενη πτήση του.

Σύμφωνα με το CNN, δεδομένα της πτήσης επιβεβαιώνουν το συμβάν, αφού, όπως δείχνουν, το αεροσκάφος είχε περάσει πάνω από τον διάδρομο προσγείωσης και επιχείρησε νέα προσέγγιση όταν ξύπνησαν οι πιλότοι.

«Βαθιά ανησυχητικό»

Ο αναλυτής της αεροπορίας Άλεξ Μαχέρας με ανάρτηση στο Twitter εξέφρασε το σοκ του για το «βαθιά ανησυχητικό περιστατικό», το οποίο είπε ότι μπορεί να ήταν αποτέλεσμα εξάντλησης των πιλότων.
«Η κόπωση των πιλότων δεν είναι κάτι καινούργιο και εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές απειλές για την αεροπορική ασφάλεια  διεθνώς», έγραψε στο Twitter.

{https://twitter.com/AlexInAir/status/1560386182055428097?ref_src=twsrc%5...}

{https://twitter.com/AlexInAir/status/1560391742507126784}

 

#ΠΙΛΟΤΟΙ #ΑΙΘΙΟΠΟΙΑ #ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΗΚΑΝ #ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις