ΕΕ: Συμφωνία για το όγδοο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

ΕΕ: Συμφωνία για το όγδοο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Συμφωνία επιτεύχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το όγδοο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Σε συμφωνία για το όγδοο πακέτο κυρώσεων κατέληξαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναμένονται να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες και αύριο θα ακολουθήσει η γραπτή διαδικασία.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγα 24ωρα και η Ουάσιγκτον «απάντησε» με νέες κυρώσεις στην προσάρτηση ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις σε εκατοντάδες Ρώσους και εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων διπλωματών, προσώπων του στρατού και της κεντρικής τράπεζας, ως απάντηση στην παράνομη προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας από τη Μόσχα.

Οι νέες κυρώσεις στοχεύουν σε αρκετές εταιρείες εκτός Ρωσίας, που δημιουργήθηκαν φέτος για να βοηθήσουν τους μεγάλους Ρώσους στρατιωτικούς προμηθευτές να αποφύγουν τις κυρώσεις που είχαν ήδη επιβληθεί.

Τα μέτρα επεκτείνονται επίσης σε ανώτατους αξιωματούχους του Κρεμλίνου, για να συμπεριλάβουν τις γυναίκες και τα ενήλικα παιδιά τους. Μετά από επτά μήνες πολέμου και οικονομικών κυρώσεων, αυτές οι αναθεωρήσεις προσφέρουν ένα παράθυρο σε αυτό που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι λειτουργεί, σύμφωνα με το CNBC.

Βρετανία: Περιορισμοί και απαγορεύσεις σε υπηρεσίες και αγαθά

Μετά τις ΗΠΑ, σειρά πήρε το Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο ανακοίνωσε την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την προσάρτηση των των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας ενώ η χώρα προχώρησε παράλληλα σε διάβημα διαμαρτυρίας καλώντας στο υπουργείο Εξωτερικών τον Ρώσο πρέσβη.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο εντείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την «παράνομη» προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας», ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Τζέιμς Κλέβερλι.

Τα μέτρα θα περιορίσουν την πρόσβαση της Ρωσίας σε βασικές βρετανικές υπηρεσίες από τις οποίες εξαρτάται και θα απαγορεύσουν την εξαγωγή στη Ρωσία σχεδόν 700 αγαθών που είναι ζωτικής σημασίας για τη μεταποιητική παραγωγή, σύμφωνα με το βρετανικό γραφείο Εξωτερικών.

#ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΝΩΣΗ #ΚΥΡΩΣΕΙΣ #ΡΩΣΙΑ #ΠΑΚΕΤΟ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις