Στο «χείλος του γκρεμού» ο Λίβανος: Βουλευτής «μπούκαρε» σε τράπεζα απαιτώντας τα λεφτά της

Στο «χείλος του γκρεμού» ο Λίβανος: Βουλευτής «μπούκαρε» σε τράπεζα απαιτώντας τα λεφτά της

Στο «αμήν» φαίνεται πως έφτασε μία βουλευτής στο Λίβανο, η οποία εισέβαλε σε τράπεζα της Βηρυτού και ζήτησε πρόσβαση στις καταθέσεις της.

 

H τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία του Λιβάνου έχει οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις μεγάλα τμήματα του πληθυσμού που προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους τα οποία παραμένουν εγκλωβισμένα στις τράπεζες.

Σήμερα το πρωί ένα πρωτοφανές περιστατικό διαδραματίστηκε στην πρωτεύουσα της χώρας όταν γυναίκα βουλευτής εισήλθε σε υποκατάστημα της τράπεζας Byblos στο βόρειο τμήμα της Βηρυτού μαζί με συνεργάτες της, ζητώντας να έχει πρόσβαση στις καταθέσεις της προκειμένου να πληρώσει για μια επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί.

Η Σίνθια Ζαραζίρ, η οποία εξελέγη πρώτη φορά τον Μάιο στη Βηρυττό, εισήλθε στην τράπεζα χωρίς όπλο και ζήτησε 8.500 δολάρια μετρητά, δήλωσε μέλος της Ένωσης Καταθετών.

Το υποκατάστημα αμέσως έκλεισε, σύμφωνα με την απευθείας μετάδοση του τηλεοπτικού δικτύου al Jadeed.

Οι τράπεζες στον Λίβανο ξανάνοιξαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, λαμβάνοντας δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού είχαν κλείσει για μια εβδομάδα λόγω μιας σειράς ληστειών από πελάτες που ήθελαν να αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους που έχουν μπλοκαριστεί στη χώρα, η οποία πλήττεται από μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση.

 

Οι καταθέτες μπορούν να αποσύρουν συγκεκριμένα ποσά σε δολάρια ή λιβανέζικες λίρες, η οποία έχει χάσει περισσότερο από το 95% της αξίας της από την αρχή της κρίσης.

Χθες Τρίτη σημειώθηκαν τέσσερις απόπειρες ληστείας στον Λίβανο. Σε δύο από αυτές ένοπλοι άνδρες ζητούσαν πρόσβαση στις καταθέσεις τους.

Ακόμη ένα περιστατικό καταγράφηκε τη Δευτέρα.

Η ένωση τραπεζών Λιβάνου έχει εκφράσει την οργή της για τις ληστείες.

#ΛΙΒΑΝΟΣ #ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ #ΤΡΑΠΕΖΑ #ΛΕΦΤΑ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις