Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική
Κουτσομπολιό

Main navigation

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • MEDIA
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
  • COVID-19

Breadcrumb

  1. Αρχική
  2. ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη απέρριψε την απόφαση του ΟΗΕ να ξεκινήσει έρευνα για την καταστολή των διαδηλώσεων στη χώρα

Σάβ, 26/11/2022 - 02:10
Η Τεχεράνη απέρριψε την απόφαση του ΟΗΕ να ξεκινήσει έρευνα για την καταστολή των διαδηλώσεων στη χώρα

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών απέκρινε απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να συστήσει διεθνή επιτροπή έρευνας για την καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν.

Σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ το ιρανικό υπουργείο υπογράμμιζε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία ήταν αντίθετη σε αυτή την ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου αυτού του ΟΗΕ και πρόσθετε ότι «απορρίπτει εντελώς» την απόφαση.

Το κείμενο, το οποίο κατέθεσαν η Γερμανία και η Ισλανδία, υιοθετήθηκε χθες με 25 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 16 αποχές στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη.

Το ιρανικό υπουργείο διαβεβαίωσε ότι η Τεχεράνη «έχει ήδη συστήσει εθνική επιτροπή έρευνας που αποτελείται από ειδικούς νομικούς με τη συνεργασία ανεξάρτητων εκπροσώπων». Κατά συνέπεια θεωρεί ότι «η σύσταση οποιουδήποτε νέου μηχανισμού για να εξεταστούν τα περιστατικά των δύο τελευταίων μηνών στο Ιράν είναι ανώφελη και συνιστά παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας».

Σύμφωνα με το υπουργείο, «οι γερμανικές αρχές και οι κυβερνήσεις που συντάχθηκαν με αυτές (…) διατύπωσαν ψευδείς και προκλητικούς ισχυρισμούς για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών στο Ιράν, τους οποίους το Ιράν διαψεύδει».

«Η απόφαση αυτή ελήφθη υπό την πίεση κάποιων πολιτικών λόμπι και βασίζεται σε ψευδείς πληροφορίες που διαδίδουν τα αντιιρανικά μέσα ενημέρωσης», κατήγγειλε.

Στην έκτακτη συνεδρίασή τους, έπειτα από πρωτοβουλία της Γερμανίας και της Ισλανδίας, τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αποφάσισαν έπειτα από ψηφοφορία να ορίσουν ομάδα ερευνητών για να εξετάσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της καταστολής των διαδηλώσεων που συγκλονίζουν το Ιράν εδώ και δύο μήνες.

Κατά τη συνεδρίαση ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ, ο οποίος δεν έχει λάβει απάντηση από την Τεχεράνη στο αίτημά του να επισκεφθεί το Ιράν, κάλεσε τις ιρανικές αρχές «να σταματήσουν την ανώφελη και δυσανάλογη χρήση βίας».

«Πρόκειται για ένα στρατηγικό λάθος της Γερμανίας και κάποιων δυτικών χωρών και ο καιρός θα δείξει ότι αυτή η τύφλωση θα βλάψει τα συμφέροντά τους», πρόσθετε η ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου.

#ΤΕΧΕΡΑΝΗ #ΙΡΑΝ #ΟΗΕ
Διαβάστε το πλήρες άρθρο πατώντας εδώ

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Κουτσομπολιό

  • Επικοινωνία
  • Ειδήσεις
  • Οροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου

Κατηγορίες

  • Αρχείο Ειδήσεων
  • Γλωσσάρι

Χρήσιμα

  • Νηστίσιμες συνταγές
  • Tupperware
  • Αγγελίες
  • Συνταγές
  • Ασφάλεια αυτοκινήτου
  • Καιρός
  • Ονειροκρίτης
  • Παραμύθια
  • Bitcoin news
  • Ζώδια
  • Ασκήσεις Μαθηματικών

Ακολουθήστε μας

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

© 2023 - Κουτσομπολιό - Nέα & ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, Gossip, Lifestyle, Μόδα, Σταρ, Σχέσεις, Ζώδια, Media, Υγεία και Ομορφιά, Συνταγές, Viral.

Powered by Linux - Created with ♥ by WebZein