Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από τον κυκλώνα Μάικλ

photo: EPA

Στους 12 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των θυμάτων από τον κυκλώνα Μάικ, αρθιμός για τον οποίο αξιωματούχοι εκτιμούν πως είναι δυνατό να αυξηθεί.

«Περιμένω πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σήμερα και αύριο», δήλωσε στο CNN ο Μπροκ Λονγκ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA). «Ελπίζουμε ότι δεν θα αυξηθεί δραματικά», πρόσθεσε.

Ο Λονγκ κάλεσε κοινότητες όπως η Μέξικο Μπιτς, όπου πολλές κατοικίες σαρώθηκαν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 3,7 έως 4 μέτρα εξαιτίας του κυκλώνα, να προχωρήσουν στην ανοικοδόμηση με τέτοιον τρόπο ώστε τα κτίρια να αντέχουν σε μελλοντικές καταιγίδες.

Ο Μάικλ εξασθένησε προχωρώντας προς τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, όμως εξακολουθεί να συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές που προκαλούν πλημμύρες στην Τζόρτζια, τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια. Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο παρακολούθησης των κυκλώνων (NHC), ο κυκλώνας σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) είχε μετακινηθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό βορειοανατολικά του Νόρφολκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις