Προκαλεί η Τουρκία: Ο Ακάρ παρουσίασε νέους χάρτες που «εξαφανίζουν» Κάρπαθο, Ρόδο, Κύπρο και Κρήτη (pics)

photo: αρχείο Dikaiologitika

Την συνοριακή ένωση με τη Λιβύη επιδιώκει η Τουρκία και για αυτόν τον λόγο «επιτίθεται» στην Ελλάδα. 

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ο κ. Ακάρ σε επίσκεψή του στη Λιβύη παρουσίασε χάρτες στην Λιβυκή κυβέρνηση για να αποδείξει ότι η Ελλάδα επιχειρεί να σφετερισθεί όχι μόνο την τουρκική, αλλά και τη λιβυκή υφαλοκρηπίδα, για να στερήσει έτσι τα «κοινά σύνορα» μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως φαίνεται στον πρώτο χάρτη όχι μόνο το Καστελόριζο αλλά και η Κάρπαθος, η Ρόδος, η Κύπρος κι η Κρήτη δεν μπορούν να έχουν πλήρη επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες, και συνεπώς μπορεί έτσι να υπάρξουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, κάτι που φυσικά προϋποθέτει την «εξαφάνιση» όλης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

xartis tourkia1

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του κ. Ακάρ η Ελλάδα έχει «υφαρπάξει» 39.000 τ. χλμ. από την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης ενώ στο χάρτη που ο ίδιος είχε παρουσιάσει τον Οκτώβριο είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα επιχειρεί να περιορίσει την Τουρκία σε υφαλοκρηπίδα μόλις 41.000 τ. χλμ., με την Ελλάδα και την Κύπρο να «διεκδικούν για λογαριασμό τους 104.000 τ.χλμ» σε βάρος της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Λιβύης.

xartis tourkia2

Στο μεταξύ, στη σκιά της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας, το γεωτρύπανο Stena IceMAX της Exxon Mobil κατέπλευσε την Κυριακή το βράδυ στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Τέλος, ολοκληρώνει τις δηλώσεις του αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Οι Έλληνες κλέβουν την ΑΟΖ της Λιβύης». 

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις