Πώς ψήφισαν οι Γάλλοι στις φετινές ευρωεκλογές

Πώς ψήφισαν οι Γάλλοι στις φετινές ευρωεκλογές

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Ipsos Sopra Steria που πραγματοποίησε για την Γαλλική δημόσια τηλεόραση, στις φετινές ευρωεκλογές οι Γάλλοι που στηρίζουν τα «κίτρινα γιλέκα» ψήφισαν κατά 38% τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν, την Ανυπόταχτη Γαλλία (13%) και τους Οικολόγους Πράσινους EELV (11%). Οι ψηφοφόροι κάτω των 34 ετών επέλεξαν το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων EELV και συγκεκριμένα, το 25% των νέων από 18 έως 24 ετών και το 28% των νέων από 25 έως 34 ετών.

Το κόμμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν LREM ήταν η πρώτη επιλογή για τους ψηφοφόρους άνω των 60 ετών, καθώς και για το 24% των 60 έως 69 ετών και το 33% των 70 ετών και άνω. Η ηλικιακή ομάδα που ψήφισε μαζικά τον Εθνικό Συναγερμό είναι οι ψηφοφόροι ηλικίας 50 έως 59 ετών.

Το 17% της γυναικείας ψήφου πήγε στους Οικολόγους Πράσινους EELV σε αντίθεση με τους άντρες (9%). Τέλος, το 24% των ανύπαντρων μητέρων ψήφισε τον Εθνικό Συναγερμό, το 21% το LREM και το 11% τους Ρεπουμπλικανούς.

ΠΗΓΗ: Francetvinfo

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις