Φράνκο Τζεφιρέλι: Κηδεύτηκε σήμερα στη Φλωρεντία (ΦΩΤΟ)

Φράνκο Τζεφιρέλι: Κηδεύτηκε σήμερα στη Φλωρεντία (ΦΩΤΟ)

To τελευταίο αντίο είπαν σήμερα φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου στον Ιταλό σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλι, στον Καθεδρικό Ναό της Φλωρεντίας. Σχεδόν 1.500 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στον εμβληματικό Καθεδρικό Ναό, ενώ χιλιάδες κόσμου ήταν περιμετρικά συγκεντρωμένοι στο φημισμένο μνημείο.

Ο δήμαρχος της πόλης Ντάριο Ναρντέλα τόνισε πως "ο Μαέστρο Τζεφιρέλι δεν είναι μόνο ένας καλλιτέχνης αλλά μια ιδιοφυΐα. Εκπροσώπησε τη Φλωρεντία στον κόσμο, αλλά και τον κόσμο στη Φλωρεντία. Αγαπούσε την πόλη αυτή".

Παρόντες ήταν οι δύο γιοι του Λουτσιάνο και Πίπο, αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες, καθώς και ο υπουργός Πολιτισμού Αλμπέρτο Μπονισόλι.

Το φέρετρο του Τζεφιρέλι είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Παλάτσο Βέκιο όπου στεγάζεται το δημαρχείο της γενέτειράς του Φλωρεντίας.

Ο σκηνοθέτης ετάφη μέσα στο οικογενειακό παρεκκλήσι του κοιμητηρίου των Αγίων Θυρών της Φλωρεντίας.

tzefireli1.jpg

tzefirelli2.jpg

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις