Μαρκ Έσπερ: Η Τουρκία δεν μπορεί να έχει και τους S-400 και τα F-35

Μαρκ Έσπερ: Η Τουρκία δεν μπορεί να έχει και τους S-400 και τα F-35

Ο προταθείς για υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μάρκ Έσπερ, επανέλαβε σήμερα ότι η Τουρκία δεν μπορεί να έχει τόσο το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35 όσο και το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, το οποίο άρχισε να εγκαθίσταται στην Τουρκία την προηγούμενη εβδομάδα.

«Η πολιτική μας, την οποία επικοινώνησα στον Τούρκο ομόλογο μου, αν επιβεβαιωθεί, είναι ότι μπορείς να έχεις είτε τους S-400 είτε τα F-35, δεν μπορείς να έχεις και τα δύο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έσπερ ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας για τα ζητήματα των ενόπλων δυνάμεων, η οποία εξετάζει σήμερα την υποψηφιότητα του για τη θέση του επικεφαλής του Πενταγώνου.

«Η απόκτηση του συστήματος των S-400 υπονομεύει θεμελιωδώς τις δυνατότητες των F-35 και την ικανότητα μας να διατηρήσουμε την στρατιωτική μας υπεροχή στον αέρα», προσέθεσε ο εκλεκτός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του υπουργού Άμυνας.

Ακόμη, όπως αναφέρει το kathimerini.gr, ο 'Εσπερ χαρακτηρίσε «απογοητευτική» και «λανθασμένη» την απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει τη συγκεκριμένη συναλλαγή με τη Μόσχα, τονίζοντας, ωστόσο, τη θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο του οποίου αποτελεί «έναν πολύ ικανό και μακροχρόνιο σύμμαχο».

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις