Αίγυπτος: Παρατείνεται για ακόμη 3 μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αίγυπτος: Παρατείνεται για ακόμη 3 μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι έδωσε παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, για τρεις ακόμη μήνες, έχοντας λάβει την έγκριση και από το Κοινοβούλιο της χώρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση που πάρθηκε στις 11 Ιουλίου 2019 θα έχει ισχύ από τις 25 Ιουλίου και για τρεις μήνες, επιτρέποντας στις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία να «λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους από την τρομοκρατία και να διασφαλίζουν την ασφάλεια στη χώρα».

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2017 μετά από δύο βομβιστικές επιθέσεις στις οποίες σκοτώθηκαν 47 άνθρωποι. Από τότε, η ισχύς της επεκτείνεται συνεχώς.

 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις