Συγκλονίζει ο μοναδικός επιζών ναυαγίου με μετανάστες στη Μεσόγειο

Συγκλονίζει ο μοναδικός επιζών ναυαγίου με μετανάστες στη Μεσόγειο

Ο Αιθίοπας Μοχάμεντ Άνταμ Όγκα, συγκλονίζει με την μαρτυρία του από την προσπάθεια 15 ατόμων να φτάσουν στην Ευρώπη από τη Λιβύη με πλεούμενο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ άλλα πλοία τους έβλεπαν, τους προσπερνούσαν, αφήνοντάς τους στο έλεος της τύχης τους.

«Πολλά άλλα πλοία πλησίασαν πάρα πολύ κοντά μας,μπορούσαν να μας δουν, αλλά μόλις μας έβλεπαν, έσπευδαν να απομακρυνθούν», αφηγείται ο Μοχάμεντ από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται στη Μάλτα, ακόμη σωματικά εξαντλημένος και ψυχικά τραυματισμένος από το μαρτύριο που βίωσε.

Στις 12 Αυγούστου, ελικόπτερο των ένοπλων δυνάμεων της Μάλτας εντόπισε τον Μοχάμεντ πάνω από το πτώμα ενός άλλου άνδρα, του τελευταίου από τους 15 ανθρώπους που άρχισαν το ταξίδι, το οποίο σύμφωνα τον επιζήσαντα κράτησε 11 ημέρες.

Όπως αναφέρει ο Μοχάμεντ σε συνέντευξή του στο Reuters, οι υπόλοιποι 14 μετανάστες, ανάμεσά τους μια έγκυος, πέθαιναν ο ένας μετά τον άλλο στη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς τα τρόφιμα, το νερό και τα καύσιμα εξαντλήθηκαν.

Όσοι ήταν ακόμα ζωντανοί έριχναν ένα-ένα τα πτώματα στη θάλασσα, εξήγησε. Η έγκυος ήταν ανάμεσα στους τελευταίους που πέθαναν, τη δέκατη ημέρα, κατά τον Μοχάμεντ.

«Ήμασταν στη θάλασσα για 11 ημέρες και τα τρόφιμα τέλειωσαν», αφηγήθηκε. «Μείναμε από καύσιμα, η μπαταρία του GPS εξαντλήθηκε», συμπλήρωσε.

 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις