Βrexit: Από τη Σκωτία η πρώτη νίκη κατά του Τζόνσον

Βrexit: Από τη Σκωτία η πρώτη νίκη κατά του Τζόνσον

Νέο χαστούκι στον Μπόρις Τζόνσον καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Σκωτίας αποφάνθηκε πως είναι παράνομη η ανάκληση λειτουργίας του βρετανικού κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες.

 

Πρόκειται για την πρώτη δικαστική νίκη των αντιπάλων της αμφιλεγόμενης διακοπής της λειτουργίας του κοινοβουλίου, η οποία ανεστάλη τη Δευτέρα και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, προκειμένου να εμποδίσει τις απόπειρες ανατροπής των σχεδίων Τζόνσον για την αποχώρηση από την ΕΕ.

«Τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους υποστηρικτές μας και στη φανταστική νομική ομάδα μας που πέτυχαν την ιστορική απόφαση ότι η διακοπή των εργασιών της Βουλής είναι παράνομη», έγραψε στο Twitter, η βουλευτής, η οποία ηγήθηκε της προσφυγής στο εν λόγω δικαστήριο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από το γραφείο του Τζόνσον.

Την Παρασκευή, δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε μια παρόμοια προσφυγή και η υπόθεση αυτή θα εξετασθεί στις 17 Σεπτεμβρίου από το Ανώτατο Δικαστήριο, το κορυφαίο δικαστικό σώμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Τζο Μομ, δικηγόρος που εμπλέκεται στην υπόθεση που εκδικάσθηκε στη Σκωτία, δήλωσε πως την Τρίτη θα αρχίσει η δική τους προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις