"Συγγνώμη" από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον για tweet που θεωρήθηκε ρατσιστικό

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον ζήτησε σήμερα συγγνώμη, επειδή ανήρτησε στο Twitter ένα μήνυμα σχετικά με τη λειτουργία του κέντρου του για την επιχειρηματικότητα στη Νότια Αφρική, το οποίο συνόδευε με μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζονται μονάχα λευκοί.

"Είναι φανταστικό που βρίσκομαι στη Νότια Αφρική για να λανσάρω το νέο κέντρο Μπράνσον για την επιχειρηματικότητα. Έχουμε στόχο να γίνουμε η καρδιά της επιχειρηματικότητας στη νότια Αφρική" ήταν σύμφωνα με το capital.gr, το tweet που ανήρτησε χθες ο Μπράνσον μαζί με μια φωτογραφία, όπου πόζαρε με 8 νέους, όλοι τους λευκοί.

Η φωτογραφία προκάλεσε κατακραυγή στη Νότια Αφρική, μια χώρα που παραμένει δηλητηριασμένη από τις φυλετικές εντάσεις, 25 χρόνια μετά την επίσημη πτώση του καθεστώτος του απαρτχάιντ.

"Έχετε ανάγκη από περισσότερους μαύρους στις φωτογραφίες σας και στα σχέδιά σας" αντέδρασε ένας χρήστης του Twitter.

"Πού βρήκατε τόσους λευκούς στη Νότια Αφρική" διερωτήθηκε ένας άλλος χρήστης του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, την ώρα που οι μαύροι αντιπροσωπεύουν το 80% και πλέον του πληθυσμού της χώρας.

Από αυτή τη φωτογραφία "λείπει προφανώς η ποικιλομορφία. Συγγνώμη" έγραψε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον.

"Το κέντρο Μπράνσον για την επιχειρηματικότητα φτιάχτηκε για όλους τους Νοτιοαφρικανούς" διαβεβαίωσε ο δισεκατομμυριούχος, χωρίς να αναρτήσει φωτογραφία αυτή τη φορά.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις