Ρωσία: Ο Putin φτιάχνει εθνική online εγκυκλοπαίδεια κόντρα στην "αναξιόπιστη Wikipedia"

Ρωσία: Ο Putin φτιάχνει εθνική online εγκυκλοπαίδεια κόντρα στην

Tη δημιουργία μιας ρωσικής ιστοσελίδας ως εθνική εγκυκλοπαίδεια ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τις δηλώσεις πως η Wikipedia είναι αναξιόπιστη και πρέπει να αντικατασταθεί.

Η κίνηση θα διασφαλίσει ότι ο κόσμος μπορεί να βρει «αξιόπιστες πληροφορίες που επικαιροποιούνται συνεχώς στη βάση επιστημονικά εξακριβωμένων πηγών πληροφόρησης», αναφέρει ψήφισμα της κυβέρνησης.

Τον περασμένο μήνα ο Putin πρότεινε την αντικατάσταση της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia με την ηλεκτρονική έκδοση της Μεγάλης Ρωσικής Εγκυκλοπαίδειας -τον διάδοχο της κύριας εγκυκλοπαίδειας της Σοβιετικής Ένωσης.

«Αυτή, από κάθε άποψη, θα είναι αξιόπιστη πηγή πληροφοριών σε σύγχρονη μορφή», είπε τότε ο Putin.

Το 2015, η Ρωσία είχε μπλοκάρει προσωρινά την πρόσβαση στη ρώσικη έκδοση της Wikipedia εξαιτίας μιας καταχώρισης που περιλάμβανε πληροφορίες για την κάνναβη επικαλούμενη τη νομοθεσία που απαγορεύει τις ιστοσελίδες με περιεχόμενο που αφορά τα ναρκωτικά.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις