Ταγίπ Ερντογάν: «η Κρήτη και τα νησιά δεν έχουν υψαλοκρηπίδα»

Ταγίπ Ερντογάν: «η Κρήτη και τα νησιά δεν έχουν υψαλοκρηπίδα»

Κλιμακώνει το δόγμα των προκλήσεων στη Μεσόγειο ο Τούρκος Πρόεδρος. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφοντας από το Βερολίνο, που έλαβε μέρος στη διάσκεψη για τη Λιβύη και απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων δήλωσε πως «η Κρήτη και τα νησιά δεν έχουν υψαλοκρηπίδα» παρά μόνο «χωρικά ύδατα» αφού προηγούμενος είχε τονίσει ότι «έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες» βάζοντας στην εξίσωση τη Λιβύη και τις ακτές της χώρας του που βλέπουν προς την αφρικανική χώρα και δίνουν πλέον «άλλες δυνατότητες».

Οι προκλήσεις του Ερντογάν δεν περιορίστηκαν μόνο στο θέμα της υφαλοκρηπίδας της Κρήτης. Ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε κατά του Έλληνα πρωθυπουργού επειδή κάλεσε στην Ελλάδα τον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, εκτιμώντας πως η ενέργεια αυτή έγινε «μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει» ζητώντας παράλληλα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναγνωρίσει το λάθος αυτό.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις