Κομοτηνή: Στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο ο Διοικητής του ΟΑΕΔ

Κομοτηνή: Στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο ο  Διοικητής του ΟΑΕΔ

Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης επισκέφτηκε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης , όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Γραβάνη Αντώνη, και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Ευκαρπίδη Νικόλαο, Χαβιαρά Παντελή, Ταρνανά Αποστόλη και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιοτεχνών και Βιομηχάνων ν. Ροδόπης κ. Φραντζή Ιάκωβο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συνεργασία του Οργανισμού και των Επιμελητηρίων προς όφελος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.
Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκαν προς συζήτηση θέματα όπως:
1) το ζήτημα της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους του ν. 1767/1988 για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας
2) η βελτίωση των προγραμμάτων ΛΑΕΚ και η ταχύτερη αποπληρωμή τους
3) η αύξηση των προγραμμάτων επιδότησης εργασίας και επιδότησης της αυτοαπασχόλησης.
Ο κ. Γραβάνης πρότεινε επίσης, στον κ. Πρωτοψάλτη, να επανεξετάσει η διοίκηση του ΟΑΕΔ τους όρους απώλειας της ιδιότητας του ανέργου, καθώς αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στις επιχειρήσεις για την απασχόληση εποχικών εργαζομένων. Προτάθηκε ο προσδιορισμός συγκεκριμένου ορίου των ημερομισθίων ετησίως, ώστε να μην χάνει κάποιος την ανεργία του και τα οφέλη από αυτήν.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις