Κέρκυρα: Αποχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση από την συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου

Κέρκυρα: Αποχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση από την συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Τοπική Κοινότητα Κερκυραίων εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία δικαιολογούν τη στάση τους στην τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου στην οποία συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Πέμπτη 23/1/2020 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Κερκυραίων. Μεταξύ των θεμάτων, ήταν και η κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2020. Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποχωρήσαμε από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση καθώς δεν μας είχε δοθεί η εισήγηση του Προέδρου εκ των προτέρων. Αν και είχαμε επικοινωνία με τον Πρόεδρο και παρ’ όλο που από την αρχή της λειτουργίας του τοπικού συμβουλίου, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα, να λαμβάνουμε τις εισηγήσεις των θεμάτων, τουλάχιστον 3 ημέρες πριν τη συνεδρίαση, αυτό δεν υλοποιείται.
Για το συγκεκριμένο θέμα που είναι ίσως το σοβαρότερο του έτους, γιατί πρέπει να προταθούν έργα, που θα λύσουν σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους κάτοικους της τοπικής κοινότητας, αφ’ ενός μεν ήρθε με καθυστέρηση, πάνω από ένα μηνά από τότε που έπρεπε να είχε συζητηθεί, αφ’ ετέρου ενώ υπήρχε αρκετός χρόνος, για να υπάρχει κάποια εισήγηση, δεν έγινε ποτέ.
Θεωρούμε ότι η πρακτική αυτή αποτελεί υποβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Κοινότητας. Έχουμε πλήρη συνείδηση του χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης αλλά θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να παρέμβουμε προς όφελος των αναγκών της λαϊκής πλειοψηφίας.
Καλούμε τους κάτοικους της τοπικής κοινότητας, να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν, τόσο από την τοπική κοινότητα, όσο και από τη δημοτική αρχή της Κέρκυρας, εκείνα τα έργα και τις παρεμβάσεις που θα καλυτερέψουν ουσιαστικά τη ζωή τους.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση
Σπύρος Βλάχος
Μαρία Χυτήρη

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις