Κέρκυρα: Διαδήλωση του ΚΚΕ ενάντια στις αμερικάνικες βάσεις

Κέρκυρα: Διαδήλωση του ΚΚΕ ενάντια στις αμερικάνικες βάσεις

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
ΠΕΜΠΤΗ 30 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΑΝΟΥΝΤΣΙΑΤΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σαν τον κλέφτη, παραμονές Χριστουγέννων, έφερε στη Βουλή την κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα, που δρομολόγησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δολοφόνων, αλλά και σε στόχο, σε “μαγνήτη” επιθέσεων ή αντιποίνων.
Αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων να καλλιεργήσουν τον επικίνδυνο εφησυχασμό, να παρουσιάσουν ως παράγοντες δήθεν ασφάλειας και σταθερότητας τις πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Η εγκληματική αυτή συμφωνία επιτρέπει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ενισχύονται οι πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που υποστηρίζει ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στην ευρύτερη περιοχή. Εντάσσονται στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό οι βάσεις, που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα και ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει «απόβαση» στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.
Η συμφωνία αυτή πρέπει να βρει την αποφασιστική αντίθεση του λαού. Οι εξελίξεις στην περιοχή μας, το “φιτίλι” που καίει επικίνδυνα στη γειτονιά μας επιβάλλουν να σημάνει συναγερμός! Ιδιαίτερα, την ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις, με την “εμπρηστική” πολιτική που ακολουθούν, φουντώνουν κι άλλο τη φωτιά! Ενδεικτικές είναι οι ιδιαίτερα επικίνδυνες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια για την πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει ένοπλες δυνάμεις στη Λιβύη και η παραδοχή της κυβέρνησης (μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου) ότι είναι σε «συζήτηση» με τη Σαουδική Αραβία για μετακίνηση μιας ελληνικής συστοιχίας «Patriot» στην περιοχή!!
Ο λαός και η νεολαία πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις
• Να μην ψηφιστεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις
• Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
• Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
• Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις