Κοζάνη: black out στην τηλεθέρμανση- εκτός  συστήματος οι μονάδες του Αγίου Δημητρίου λόγω βλάβης

Κοζάνη: black out στην τηλεθέρμανση- εκτός  συστήματος οι μονάδες του Αγίου Δημητρίου λόγω βλάβης

Από αύριο το απόγευμα (Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020), θα αποκατασταθεί πλήρως η ομαλότητα στην παροχή της τηλεθέρμανσης Κοζάνης, μετά το black out που προκλήθηκε, το οποίο οφείλεται στο γεγονός ότι και οι τρεις μονάδες 3, 4 και 5 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, που τροφοδοτούν το σύστημα, βρίσκονται  εκτός λειτουργίας.

Όπως δήλωσε ο  πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Κυτίδης ήταν αδύνατη η παροχή της θερμικής ενέργειας μετά από βλάβη των μονάδων και  αναμένεται η αποκατάσταση της βλάβης σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από τη ΔΕΗ, ενώ δεν βοηθά προς το παρόν και η χρήση του πετρελαίου από τα λεβητοστάσια που ενισχύουν το σύστημα της τηλεθέρμασνης.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας έκανε λόγο για  black out στην τηλεθέρμανση η οποία  καλύπτει την πόλη της Κοζάνης, την τοπική κοινότητα Χαραυγής και την περιοχή της ΖΕΠ, εξαιτίας της βλάβης στις μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου,  που βγήκαν εκτός λειτουργίας. Ο κ. Μαλούτας με αφορμή  το σημερινό πρόβλημα στο δίκτυο, αλλά και για το μέλλον της τηλεθέρμανσης, τόνισε ότι η απόσυρση των μονάδων θα πρέπει να αναθεωρηθεί και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί η Δημοτική Αρχή, καθώς ο χρόνος είναι λίγος, για να εξασφαλιστεί η τροφοδοσία από εναλλακτικές πηγές ενέργειας που θα καλύπτουν και την θέρμανση της περιοχής. Μάλιστα θα δοθεί υπόμνημα και στον Υπουργό Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος θα επισκεφτεί την περιοχή τις επόμενες ημέρες.

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις