Αντιδρούν στην υποθήκευση του αεροδρομίου Ηρακλείου

Αντιδρούν στην υποθήκευση του αεροδρομίου Ηρακλείου

Κοινό μέτωπο συγκροτούν Περιφέρεια Κρήτης και δήμος Ηρακλείου, αντιδρώντας στο ζήτημα που έχει προκύψει, σχετικά με την αξιοποίηση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», μετά την κατασκευή και λειτουργία του διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλλι.
Έγκυρες πληροφορίες θέλουν το αεροδρόμιο Ηρακλείου να υποθηκεύτηκε από την Κυβέρνηση προκειμένου να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αποτελεί την συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου.
Η εξέλιξη αυτή, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στους τοπικούς φορείς, οι οποίοι αντιδρούν γιατί αποκλείονται από την χάραξη του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Νέας Αλικαρνασσού και του αεροδρομίου, όταν αυτό θα παύσει να λειτουργεί.
Το θέμα και τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα συζητήσουν σήμερα το μεσημέρι, σε συνάντηση που θα έχουν, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις