ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Χαλαρή η αντίδραση για το κλείσιμο των μονάδων-πρόταση μας μετά το φυσιολογικό κλείσιμο να πάμε στη δίκαιη μετάβαση»

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Χαλαρή η αντίδραση για το κλείσιμο των μονάδων-πρόταση μας μετά το φυσιολογικό κλείσιμο να πάμε στη δίκαιη μετάβαση»

«Η προσφυγή μας στο συμβούλιο επικράτειας ήταν αβάσιμη γιατί είχε ήδη προηγηθεί η εκδίκαση της καταγγελίας της WWF και έτσι δεν εκδικάστηκε» τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης. Όπως είπε ο κ. Αδάμιδης το αιτιολογικό της καταγγελίας στάθηκε στο ότι είχε λήξει η άδεια και έπρεπε να ανανεωθεί με κύριο σκοπό βέβαια τότε να μην προχωρήσει το σχέδιο πώλησης των μονάδων αυτών». Επεσήμανε δε ακόμα ότι «είναι πολύ χαλαρή η αντίδραση για το κλείσιμο των μονάδων γεγονός που μας προβληματίζει». Υπογράμμισε ακόμα πως «η  πολιτική απόφαση της κυβέρνησης είναι η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων του φυσικού αερίου και βάση αυτού κάνουν και το σχεδιασμό για το κλείσιμο των μονάδων και την μεταλιγνιτική εποχή» σημειώνοντας πως «δε πιστεύω ότι θα μπορέσει να υπάρξει η ετοιμότητα που πρέπει για να μπορούμε να μιλάμε για δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή Η κυβέρνηση θα φέρει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μη εφαρμόσιμο μετά το κλείσιμο των μονάδων». Τέλος ο κ. Αδαμίδης ανέφερε ότι αυτά τα 7 δις σε 42 χώρες που θα μοιραστούν θα μπορέσουν να τα εκμεταλλευτούν οι άλλες χώρες γιατί θα κλείσουν τις μονάδες τους μετά από 15 χρόνια ενώ εμείς θα τις κλείσουμε νωρίτερα. Κάπου μας πιάσανε «κότσο» εμάς σαν χώρα». «Δική μας πρόταση είναι» πρόσθεσε τέλος «να πάμε σε μια μετάβαση μετά το φυσιολογικό κλείσιμο των ατμό ηλεκτρικών σταθμών».

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις