Κικίλιας: «Εάν υπάρξει περιστατικό κοροναϊού, θα ανακόψουμε την εξάπλωσή του»

Κικίλιας: «Εάν υπάρξει περιστατικό κοροναϊού, θα ανακόψουμε την εξάπλωσή του»

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στον ΑΝΤ1 για όσα αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια του Συμβουλείου Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εξάπλωση του κοροναϊού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο κ. Κικίλιας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι δεν αρκούν μόνο οι μάσκες για την πρόληψη, αλλά και σωστή τήρηση κανόνων υγιεινής, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών.

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση ύπαρξης κρούσματος, έχουν γίνει προσπάθειες για να υπάρξει επάρκεια σε μάσκες. «Αν υπάρξει περιστατικό κορωνοϊού θα φροντίσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωσή του» τόνισε ο υπουργός, συστήνοντας ψυχραιμία και σωστή πληροφόρηση από την μεριά των πολιτών.

Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού, καθώς υπάρχει σχέδιο δράσης με 13 νοσοκομεία αναφοράς. Ήδη έχουν γίνει και σχετικές ασκήσεις ετοιμότητας.

Ο υπουργός Υγείας, εξάλλου, κατέθεσε στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, πρόταση για τον ψηφιακό συγχρονισμό των κρατών-μελών, με τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιστημονικών δεδομένων, που θα ανταλλάσσονται άμεσα μεταξύ των κρατών-μελών για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις