ΟΑΕΔ: Αλλαγές στο πρόγραμμα του ΚΠΑ2 Ελευσίνας

ΟΑΕΔ: Αλλαγές στο πρόγραμμα του ΚΠΑ2 Ελευσίνας

Αλλαγές στην δράση της κατάρτισης του πιλοτικού προγράμματος του ΟΑΕΔ με βάση τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των εγγεγραμμένων ανέργων του ΚΠΑ2 Ελευσίνας, ηλικίας 45 ετών και άνω, με τουλάχιστον 6 μήνες ανεργίας αποφάσισε.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ οι αλλαγές εστιάζονται στην καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος το οποίο αρχικά κοβόταν στην περίπτωση που δεν ολοκληρωνόταν το πρόγραμμα κατάρτισης ενώ τώρα αυτός που παρακολουθεί θα του καταβάλλεται μέρος του επιδόματος ανάλογα με το πόσους μήνες παρακολούθησε.

Έτσι πλέον κάθε ωφελούμενος που συμμετείχε σε πρόγραμμα κατάρτισης (θεωρία και πρακτική άσκηση) της παρούσας και εφόσον αυτό έχει ολοκληρωθεί δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, ύψους τεσσάρων (4) ευρώ ανά ώρα κατάρτισης.

Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του προγράμματος κατάρτισης (θεωρία ή/ και πρακτική άσκηση) λόγω απουσιών, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, ο ωφελούμενος για μεν την θεωρία δεν δικαιούται να λάβει μέρος ή όλον του εκπαιδευτικού επιδόματος για δε την Πρακτική Άσκηση αποζημιώνεται μόνο για τους μήνες από την αρχή της πρακτικής και έως τον μήνα πριν την διακοπή.

Ο OAΕΔ θα καταβάλλει το εκπαιδευτικό επίδομα στον ωφελούμενο, μετά από σχετική πιστοποίηση της ορθής υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης, και σύμφωνα με τους όρους της παρούσας.

Η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος θα γίνει με την κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό που κάθε ωφελούμενος θα έχει δηλώσει, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας.

Η αξία του εκπαιδευτικού επιδόματος επιβαρύνεται με τυχόν παρακράτηση φόρου εισοδήματος και τις πιθανόν νόμιμες κρατήσεις, επιβαρύνσεις, λοιπούς φόρους, κ.λπ., που ισχύουν κατά την έκδοση του χρηματικού εντάλματος πληρωμής.

Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ σε μηνιαίες δόσεις.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις