«Σινεμά με τον Φρόυντ»

«Σινεμά με τον Φρόυντ»

Για έκτη συνεχή χρονιά, η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία διοργανώνει σειρά κινηματογραφικών προβολών, με τίτλο «Σινεμά με τον Φρόυντ», με σπουδαία έργα, σύγχρονα αλλά και διαχρονικά.

Ο φετινός κύκλος συνεχίζεται με την ταινία:

Η αόρατη κλωστή (Phantom Thread) του Paul Thomas Anderson (2017), την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 17:00, στον κινηματογράφο Τριανόν.

 

Συζητούν οι:

  • Μαρίνα Περρή, ψυχαναλύτρια
  • Άννα Πούπου, ιστορικός κινηματογράφου

Τη συζήτηση συντονίζει η Δέσποινα Εμπέογλου.

 

Η «Αόρατη κλωστή» αφηγείται την ιστορία ενός ιδιόρρυθμου μετρ της υψηλής ραπτικής (Ντάνιελ Ντέι-Λιούις), ο οποίος ζει στο Λονδίνο του ’50, περιτριγυρισμένος από τις γυναίκες του περιβάλλοντός του (πελάτισσες, μοντέλα, ερωμένες, αδερφή), χωρίς να συνδέεται ουσιαστικά με καμία περισσότερο, αφοσιωμένος στην καλλιτεχνική δημιουργία και στην επιμονή για τελειοποίηση του έργου του. Μια άσημη κοπέλα (Βίκυ Κριπς) θα διαταράξει τη ναρκισσιστική «ηρεμία» του βίου του, διεκδικώντας και παίρνοντας θέση στη ζωή και στη ψυχή του, με το ανάλογο τίμημα και για τους δύο.

Οι ήρωες μοιάζουν να κινούνται από αόρατα νήματα, που δεν αφήνουν να γίνονται εύκολα σαφείς οι διαθέσεις και οι προθέσεις τους στους ίδιους και στους άλλους. Καλούνται να αφεθούν στο άγνωστο που φέρνει η συνάντηση μεταξύ τους, αλλά και στο τέλος μιας εγκατεστημένης τάξης.

Η ταινία προτάθηκε για πολλά βραβεία και κέρδισε ένα Όσκαρ.

 

Γενική είσοδος: 7 ευρώ

Kινηματογράφος Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις