Αναβίωση Δημοσιογραφικού Συνεδρίου φέτος στη Σαμοθράκη

Αναβίωση Δημοσιογραφικού Συνεδρίου φέτος στη Σαμοθράκη

Μάλλον τα πράγματα δείχνουν πως οδεύουμε από φέτος σε μια αναβίωση του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου στη Σαμοθράκη μετά από το 2009, που ήταν το τελευταίο Συνέδριο, με την συμβολή (και οικονομική) των Δημοσιογραφικών ΕΝώσεων και της ΠΑΜ-Θ, μετά την σχετική πρωτοβουλία του Χρήστου Μέτιου.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΟμοτηνής ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτσ, τόνισε πως γίνονται συζητήσεις και με τις ενώσεις των Δημοσιογράφων και με την ΠΑΜ-Θ φαίνεται να καταλήγουν, σύμφωνα με την μέχρι τώρα πρόταση, ίσως τον Σεπτέμβριο του 2020, χωρίς να σημαίνει πως αυτό είναι οριστικό.
Στην διοργάνωση αυτή την πρώτη της νέας δεκαετίας θα επιχειρηθεί να γίνει μια σύνδεση με τις τελευταίες διοργανώσεις και παράλληλα μια γείωση στην σύγχρονη πραγματικότητα.
«΄Έχουν γίνει πολλά, έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες και τις υπηρεσίες ενημέρωσης και το αντικείμενο της δουλειάς του Δημοσιογράφου. Υπάρχουν νέες προκλήσεις για την Δημοσιογραφία και πρέπει να τις δούμε και να αναβαθμίσουμε τον τρόπο επικοινωνίας της είδησης και την ενημέρωση γενικά. Έχουμε καλέσει εισηγητές από το εξωτερικό», τόνισε ο κ. Πέτροβιτσ.
Επι πλέον πρόσθεσε πως θα γίνει προσπάθεια εξάλειψης των παθογενειών του παρελθόντος. Το συνέδριο θα αλλάξει τα χαρακτηριστικά του και θα αναζητηθεί η βάση που θα το κάνει βιώσιμο.

Εννοείται πως σε κάθε σοβαρό συνέδριο ενός κλάδου- σ.σ. που καλύπτουν οι ΔΗμοσιογράφοι, χωρίς να έχουν δικό τους-, υπάρχει η οικονομική συνεισφορά των ΔΗμοσιογράφων, κάτι που εξασφαλίζει το κύρος του Συνεδρίου και το στόχο του που είναι η εξέλιξη του επαγγέλματος-λειτουργήματος. Επίσης και οι ουσιαστικές συζητήσεις που θα πρέπει να γίνονται για τις αλλαγές που έχουν συμβεί και το τελικά ποιος κάνει ενημέρωση σήμερα; Ασκούν το ρόλο τους οι Δημοσιογράφοι που είναι η κριτική στην εξουσία και η μεταφορά της φωνής των πολιτών; …Αλλά και άλλα πολλά ερωτήματα… για το που βαδίζει η σύγχρονη Δημοσιογραφία στην ΕΛλάδα και το ρόλο της σε κρίσιμες καταστάσεις…

Φυσικά η παρουσία των Δημοσιογράφων θα είναι μια ευκαιρία και για την τουριστική προβολή της περιοχής!!!
Ο κ. Πέτροβιτσ ανέφερε και την διοργάνωση ενός άλλου συνεδρίου, όπως έχει δεσμευθεί ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, σε πιο περιφερειακό επίπεδο και μάλιστα στην Κομοτηνή!

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις