Κομοτηνή: 17-2-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή: 17-2-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Υγεία
Διαβεβαιώσεις για το νέο Νοσοκομείο από τον Υφυπουργό Υγείας
«Η κυβέρνηση διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης με αφορμή την ψήφιση από την Ολομέλεια της σύμβασης του Δημοσίου με το Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή. «Το κράτος θα το λειτουργήσει, το κράτος θα διασφαλίσει τις απαραίτητες υπηρεσίες που πρέπει να προσφερθούν, έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση όλων των πολιτών», είπε ο υφυπουργός Υγείας και τόνισε ότι «το νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου είναι δημόσιο νομικό πρόσωπο. Είτε είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου είτε είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, εφόσον χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι φορέας της γενικής κυβέρνησης και εμπίπτει στις διατάξεις περί Δημοσίου. Άρα, σε καμία περίπτωση δεν ιδιωτικοποιείται αυτό το νοσοκομείο» ανέφερε ο υφυπουργός. Παράλληλα, σημείωσε ότι μέσω του νέου καθεστώτος (ΝΠΙΔ) διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας του προσωπικού με την ίδια σχέση εργασίας.

ΑμεΑ
Συναντήσεις του Σωματείου ΑμεΑ με τη Μάγδα Γιαμουστάρη
Με τη νέα διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» Μάγδα Γιαμουστάρη συναντήθηκαν την Παρασκευή τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης. Από το Σωματείο, τέθηκαν τέσσερα ζητήματα: Πρώτον, να μην υπάρχει κατάληψη των θέσεων πάρκινγκ που είναι για αποκλειστική χρήση των ΑμεΑ. Δεύτερον, να δίνεται η νομικά κατοχυρωμένη προτεραιότητα των ατόμων με αναπηρία στα ιατρικά ραντεβού. Τρίτον, να υπάρξουν πρωτοβουλίες για τη λειτουργία της πισίνας στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Κομοτηνής. Τέταρτον, να τεθεί σε χρήση βανάκι που υπάρχει στο «Σισμανόγλειο» για να μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα με αναπηρία.

Οικονομία
O Εμπορικός Σύλλογος στο Συνέδριο « Future of retail» της ΕΣΕΕ
O Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής ήταν παρών στο συνέδριο της ΕΣΕΕ για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και το μέλλον του εμπορίου. Στο 1ο «Future of Retail» , που έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός μόνιμου θεσμού παρακολούθησης των ραγδαίων αλλαγών στο εμπόριο, αναπτύχθηκαν βασικά θέματα όπως, η επίδραση της ψηφιακής τεχνολογίας και το πώς μπορεί να επηρεάσει το ελληνικό εμπόριο και πώς το λιανικό εμπόριο και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι δύο έννοιες οι οποίες πρέπει να συνυπάρχουν για την επόμενη μέρα του εμπορίου.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ολυμπιακή φλόγα

Στις 16 Μαρτίου 2020 η Ολυμπιακή φλόγα θα περάσει από την Κομοτηνή.
Μετά την τελετή αφής, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία, θα ξεκινήσει το ελληνικό σκέλος της σκυταλοδρομίας, το οποίο θα διαρκέσει 8 ημέρες. Στο ταξίδι αυτό εντάσσεται και η Κομοτηνή, ως ένας από τους σταθμούς. Έτσι, στις 16 Μαρτίου 2020 τέσσερις Κομοτηναίοι αθλητές θα παραλάβουν την Ολυμπιακή φλόγα, η οποία θα κάνει ολιγόλεπτη στάση στο κέντρο της πόλης. Τα ονόματα των αθλητών είναι: 1)Μπάρμπα Νικολέτα. 2)Μπανιώτης Κώστας. 3) Χαρούν Μολλά Αμέτ Αλή Ογλού. 4) Μίγκα Κωνσταντίνα-Ιωάννα.

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια

Ο κος Γκαράνης στο βήμα της εκδήλωσης

Εκδήλωση, κατά την οποία θα παρουσιαστεί το επίσημο σήμα του για την Επέτειο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την κατάκτηση της ελευθερίας και από την ενσωμάτωσή του στον εθνικό κορμό διοργανώνει σήμερα στις 20.00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (πρώην ΡΕΞ) ο δήμος Κομοτηνής. Μετά το πέρας της παρουσίασης θα ακολουθήσει συναυλία- αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι με τίτλο «6 κύκλοι» με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και την Ελεάννα Βαρελά, τον Θάνο Ματζίλη και με τη συνοδεία της δεκαμελούς ορχήστρας «Ρυθμός».

ΔΠΘ
Συνταγματικό Δίκαιο -Πολιτικοί
“Συνταγματικό Δίκαιο-Πολιτικοί-ή” είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις πέντε και μισή το απόγευμα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης. Κεντρικοί Ομιλητές θα είναι οι: Γιώργος Κατρούγκαλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ευριπίδης Στυλιανίδης ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο πρόεδρος του Τμήματος Ιωάννης Μπέκας.
Περιβάλλον
Οι «Σπορίτες» μοίρασαν σπόρους
Ξεκίνησε η διοργάνωση της εκδήλωσης για τις παραδοσιακές ποικιλίες για το 2020 . Οι Σπορίτες Ροδόπης μοίρασαν σπόρους δικούς τους, σακουλάκια και φυτόχωμα χορηγία του δήμου Κομοτηνής στα 23 σχολεία που δήλωσαν συμμετοχή μέχρι τώρα.

 

 

Πολιτισμός –Εκδηλώσεις
Βιβλιοπαρουσίαση στη Λέσχη Κομοτηναίων
Η εκδοτική αποτύπωση της μεταφοράς στην ελληνική δύο έργων του Μ. Τύλλιου Κικέρωνα,«Περί Νόμων» και «Περί Πολιτείας» παρουσιάζεται αύριο στη Λέσχη Κομοτηναίων στις 19.00. Για τις δύο εκδόσεις θα μιλήσουν οι κ.κ.: Δήμητρα Καραμπούλα, Διευθύντρια Ερευνών του ΚΕΙΕΔ/ Ακαδημία Αθηνών, Άννα Μαστρογιάννη, Επίκουρη Καθηγήτρια Λατινικής Φιλολογίας του ΤΕΦ/ΔΠΘ, Χαρίλαος Μιχαλόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας του ΤΕΦ/ΔΠΘ, Θάνος Ψυχογιός, Διευθυντής των Εκδόσεων «Ινστιτούτο του Βιβλίου-Καρδαμίτσα» ,Ιωάννης Ντεληγιάννης Επίκουρος Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας του ΤΕΦ/ΔΠΘ. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Ζωή Γαβριηλίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του ΤΕΦ/ΔΠΘ και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΔΠΘ.

Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ένας 31χρονος και μία 26χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος εντόπισαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 2.365 γραμμαρίων.

Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, σε χωριό της Ξάνθης, στο πλαίσιο επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 31, 25, 25 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κατέχουν μικροποσότητα κοκαΐνης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 25χρονου βρέθηκαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη.
Αθλητικά
Πανθρακικός – Ορφέας Ξυλαγανής 4-1
Ο Πανθρακικός, χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, επικράτησε με 4-1 του Ορφέα Ξυλαγανής κάνοντας το χρέος του στη μάχη της ανόδου. Για την ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη είχε σε μεγάλη ημέρα τον Μπερτράν Ρομπέρ, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα ενώ σκόρερ για τον Πανθρακικό χρήστηκαν ακόμα οι Παπαδόπουλος, Κυριαλάνης. Ο Σμαλής σκόραρε για τον Ορφέα Ξυλαγανής.
Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΑΣ Δημοκρίτειο 65-68
Το Δημοκρίτειο επικράτησε με 65-68 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σημειώνοντας δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη.
ΑΕ Κομοτηνής – Σπάρτακος Διδυμοτείχου 87-41
Η ΑΕ Κομοτηνής επικράτησε με άνεση του Σπάρτακου Διδυμοτείχου με 87-41.

Ερμογένης Ξάνθης – ΑΕ Κομοτηνής 1-3
Η ΑΕ Κομοτηνής πήρε τη νίκη απέναντι στον Ερμογένη Ξάνθης. Η ομάδα του Ηλία Κρεούζη παίρνοντας ακόμα ένα τρίποντο, παρέμεινε στη δεύτερη θέση.

 

 

 

Καιρός
Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις