«Καπνός» και η «Κελέση» - Νέα διαταγή για βίαιη προσαγωγή

photo: Eurokinissi

Μετά τον «Μάξιμο Σαράφη» και η «Αικατερίνη Κελέση» έγινε «καπνός» και δεν εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Ούτε η «Κελέση» εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει στο πλαίσιο της προανακριτικής για την υπόθεση Novartis. Διατάχθηκε και για αυτή η βίαιη προσαγωγή.

Η «Αικατερίνη Κελέση», η δεύτερη προστατευόμενη μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, που δεν θα προσέλθει στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει. Η κατάθεσή της ήταν προγραμματισμένη για τις 4:00 το απόγευμα.

Σε δήλωσή της προς την επιτροπή, η οποία εστάλη στις 15 Φεβρουαρίου στη Βουλή, ανέφερε ότι δεν έχει να συνεισφέρει «το παραμικρό σε σχέση με τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση, τόσο ως προς τη διάγνωση της υπόθεσης όσο και ως προς τη διακρίβωση της αλήθειας, αφού ούτε γνώριζα ούτε γνωρίζω τον κ. Παπαγγελόπουλο ούτε με γνωρίζει».

Την Τρίτη το απόγευμα, ο «Μάξιμος Σαράφης» δεν έδωσε το παρών στην αντίστοιχη διαδικασία, μία κίνηση που προκάλεσε πολιτικές εντάσεις και σκληρές δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα και Στέλιου Πέτσα.

Την ίδια ώρα, εξελίσσεται θρίλερ σχετικά με το ενδεχόμενο βίαιης προσαγωγής, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι αυτό δεν προβλέπεται από το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων.

Ένταλμα βίαιης προσαγωγής για τους μάρτυρες των οποίων προστατεύεται η ανωνυμία δεν συνεπάγεται σύλληψη, σύμφωνα με πληροφορημένες πηγές.

«Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες, έχουν πάρει συγκεκριμένο καθεστώς προστασίας που το έχουν λάβει από μια συγκεκριμένη δικαστική λειτουργό, εν προκειμένω την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και πρέπει η συγκεκριμένη να άρει αυτό το καθεστώς. Από τη στιγμή που η Ελένη Τουλουπάκη δεν το κάνει, δεν μπορεί να την αναγκάσει ούτε η ηγεσία του Αρείου Πάγου» τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Εάν επιχειρήσει κάποιος να εκτελέσει εντολή βίαιης προσαγωγής παρά τις προβλέψεις του νόμου, καθώς υπάρχει και η άποψη ότι υπάρχει νομικό κενό, μπορεί να κατηγορηθεί για παραβίαση του νόμου. Επιπλέον, υπάρχουν σκέψεις να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης στην προανακριτική όταν αυτή θα συνεδριάσει στη Βουλή.

Πηγές από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, τονίζουν ότι για τους δύο «κουκουλοφόρους» μάρτυρες υπήρχε εισαγγελική διάταξη στην οποία προβλεπεται να εμφανίζονται στη δικογραφία με πλασματικό όνομα και οι καταθέσεις τους να γίνονται με αλλαγμένη την φωνή. Ούτε ο «Μάξιμος Σαράφης», ούτε η «Αικατερίνη Κελέση» δεν είχαν αστυνομική προστασία ενώ δεν είχαν αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητας τους.

Όσον αφορά τον «Σαράφη», διευκρινίζεται ότι τον αναζητούν αστυνομικοί από το τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της ασφάλειας Αττικής το οποίο λογοδοτεί στην κυρία Τολουπάκη.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις