Β. Μαυρίδης: «Λήξαν το θέμα με τις δηλώσεις Οντέρ μετά το υπόμνημα που κατέθεσε στην ΠΕΔ ΑΜ-Θ»

Β. Μαυρίδης:  «Λήξαν το θέμα με τις δηλώσεις Οντέρ μετά το  υπόμνημα που κατέθεσε στην ΠΕΔ ΑΜ-Θ»

Λήξαν θεωρείται το θέμα με τις «δηλώσεις» του Δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, στην Προύσσα, περί αδελφών Τούρκων και μητέρας πατρίδας Τουρκίας κ.α. , μετά το υπόμνημα που κατέθεσε ο Δήμαρχος Ιάσμου, στην σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων -ΠΕΔ- ΑΜ-Θ και στην Εκτελεστική Επιτροπή που προηγήθηκε.


Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, λίγο μετά την ολοκλήρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής, «το θέμα συζητήθηκε (σ.σ. στην Εκτελεστική Επιτροπή), ήταν σαφέστατη και κατηγορηματική η θέση του συναδέλφου και μ’ ένα έγγραφο υπόμνημα που κατέθεσε, δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας κι όλων των δικαιωμάτων. Είναι ένας συνάδελφος δήμαρχος ,Έλληνας μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, ο οποίος αγωνίζεται για την αρμονική συμβίωση των δύο θρησκευτικών μειονοτήτων και για μας πλέον δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα, μετά τις διευκρινήσεις που δόθηκαν.
Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του συναδέλφου, ήταν ξεκάθαρος στην τοποθέτησή του, ότι αγωνίζεται, όπως και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της περιοχής μας για το καλό του τόπου μας, σεβόμενος απόλυτα το Σύνταγμα και τους νόμους…», υπογράμμισε ο κ. Μαυρίδης.
Έσπευσε δε να προσθέσει πως δεν είναι μέσα στις επίσημες διαδικασίες, απλώς «επειδή υπάρχει μια τέλεια συνεργασία και πάντα μιλάμε με ειλικρίνεια, θέλαμε να δοθούν κάποιες διευκρινήσεις».

Κατά άλλα στην ΠΕΔ συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν θέματα καθημερινότητας, ενημέρωση για τις αποφάσεις της ΠΕΔ κατά το τελευταίο 10ήμερο και ό,τι έχει προκύψει και με το θέμα των λιμενικών ταμείων, σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, η αναθεώρηση όλου του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το θέμα των απορριμμάτων (διαγωνιστική διαδικασία, σχετικά με τις μεταφορές με ετήσια εισφορά του κάθε δήμου, γίνονται προσπάθειες, ώστε να ληφθεί όσο το δυνατόν καλύτερη λύση και περιβαλλοντικά και οικονομικά. «Θα έχουμε εξελίξεις το επόμενο διάστημα, τόνισε ο κ. Μαυρίδης.

Σε ότι αφορά την Πορεία υλοποίησης έργων:
«Προηγήθηκε μια συνάντηση με τον κ. Περιφερειάρχη ανοίξαμε έναν καλό δίαυλο επικοινωνίας στο πλαίσιο και της αναθεώρησης του ΠΕΠ, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας ώστε μέχρι την αναδιαμόρφωσή του το καλοκαίρι να είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει 100% απορροφητικότητα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες των δήμων, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει και μια πρώτη συζήτηση για το νέο ΠΕΠ 2021-27, ώστε να ξεκινήσουν την ετοιμασία για τη νέα Προγραμματική Περίοδο και να συλλέξουμε όλες τις προτάσεις ώστε να μπορέσουμε έστω τα τελευταία 2-3 χρόνια του υπάρχοντος ΠΕΠ να απορροφήσουμε όσο γίνεται περισσότερα χρήματα.

Απαντώντας δε στο μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι σχετικά με την εκπόνηση μελετών των έργων, δήλωσε πως «Περιμένουμε σήμερα την κατάθεση του νομοσχεδίου που θα δίνει τη δυνατότητα και σε αναπτυξιακές εταιρίες που έχουμε οι ΟΤΑ να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που δόθηκε στην ΕΕΤΑ, με αναθέσεις σε ιδιώτες μέσω του μητρώου των ΤΕΕ, ώστε, κυρίως οι μικροί δήμοι που είναι υποστελεχωμένοι να βοηθηθούν στην εκπόνηση αλλά και στην παρακολούθηση των έργων.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις